Alternatief Forum Nederland VlaanderenWord lid van het forum, het is snel en gemakkelijk

Alternatief Forum Nederland Vlaanderen

Alternatief Forum Nederland Vlaanderen

Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.
Alternatief Forum Nederland Vlaanderen

Forum om alternatief nieuws te delen en te bespreken

Laatste onderwerpen en discussies, hier
AFNV webstek, hier
AFNV op Telegram, hier
AFNV op Twitter, hier

5 plaatsers

  Nieuws in het kort

  Wolf
  Wolf


  Aantal berichten : 43
  Registratiedatum : 24-02-23

  Nieuws in het kort - Pagina 2 Empty Re: Nieuws in het kort

  Bericht van Wolf wo maa 15, 2023 12:02 pm

  "WEES VERSCHILLIG"

  Dringend advies om te gaan stemmen, de reden waarom en zélfs de mogelijke partijen waarop.

  Kent u die campagne van 15 jaar geleden nog? Toen de VARA haar miljoenen kijkers opriep om ‘verschillig’ te zijn? Het was een mooie campagne. Met waarden die we nu volledig vergeten lijken te zijn. De payoff van de campagne sprak de volgende wens uit:

  “Je hoeft het niet altijd eens te zijn met wat er in onze programma’s wordt beweerd, als het je maar aan het denken zet over zaken die ertoe doen.”

  Hoe verdrietig dat we inmiddels in een wereld leven waarin je, als het inderdaaD niet eens bent met wat er wordt beweerd, en als je een andere selectie hebt van ‘zaken die ertoe doen’, dat je door diezelfde media en masse wordt weggezet als complotdenker, ontkenner, extreem-rechts, anti-overheidsactivist of Putin-Versteher en dat je politieke partijen, je omroepen, je boeken en je onlinekanalen het liefste verboden moeten worden.

  Ik bespreek 3 redenen waarom mensen ‘onverschillig’ lijken te zijn geworden. En waarom zij wellicht niet zouden gaan stemmen:

  https://watals.substack.com/p/wees-verschillig

  Gelukkig leven we in een democratische rechtsstaat (u doet het allemaal zelf)

  Het is geen kleine reis om van tevreden staatsburger te transformeren naar vrij mens. Zeker niet wanneer dat binnen een paar jaar is. Een vrij mens ziet hoe de overheid ons van ons geld, onze vrijheid, van onze waardigheid en soms zelfs van onze kinderen berooft. Dit allemaal op onze kosten. Heeft u ooit op enig stembiljet uw toestemming gegeven om door ambtenaren van uw geld en zelfbeschikkingsrecht beroofd te mogen worden, als ook om geweld van de overheid tegen u goed te keuren? Nee, ik ook niet. Ik ben namelijk niet achterlijk.

  Elke ambtenaar kan echter straffeloos misdrijven tegen burgers begaan, “in het algemeen belang”. Dank hiervoor aan rechters Haak, Davids, Koster, Corstens en Aaftink van de Hoge Raad der Nederlanden voor hun Pikmeer-arrest.

  https://www.lnnmedia.nl/opinie/gelukkig-leven-we-in-een-democratische-rechtsstaat-u-doet-het-allemaal-zelf/

  Verontwaardiging over ‘walgelijke’ aanval Kaag en Kuiken op Baudet: ‘Daar win je geen stemmen mee’

  D66-leider Kaag opende dinsdag de aanval op Thierry Baudet (Forum voor Democratie). Ze zei dat hij klimaatverandering ontkent evenals de rol van president Poetin in de oorlog in Oekraïne.

  PvdA-fractievoorzitter Attje Kuiken zei dat Baudet een bedreiging is voor de democratie en veiligheid. “De heer Baudet heeft nog nooit een boer van dichtbij gezien. Misschien heeft hij een paar bruine laarzen thuis staan,” zei Kuiken.

  Baudet stelde dat hij klimaatverandering en de oorlog helemaal niet ontkent. Hij voegde toe dat kabinet en oppositiepartijen als PvdA de boeren laten stikken.

  https://www.ninefornews.nl/verontwaardiging-over-walgelijke-aanval-kaag-en-kuiken-op-baudet-daar-win-je-geen-stemmen-mee/

  Groene verdwazing van Jesse Klaver bereikt ongekende hoogten

  Opgeschroefde klimaateisen als drukmiddel op Rutte.

  Nederland haalt de klimaatdoelen niet en daarom drukt Jesse Klaver weer eens op de alarmknop. Want anders “verandert de aarde in een onbewoonbare planeet”. Klaver is net als zijn nieuwe PvdA-partner Attje Kuiken in de ban van doemvoorspellingen.

  Hij kent de feiten over poolijs, ijsberen, koraal, orkanen, bosbranden, klimaatrampen en de vergroening van onze planeet niet. Evenmin realiseert het linkse duo zich niet dat onze klimaatinspanningen zinloos zijn op wereldschaal.

  Ferdinand Meeus legt het nog maar een keer uit.

  https://www.climategate.nl/2023/03/groene-verdwazing-van-jesse-klaver-bereikt-ongekende-hoogtes/

  Bom onder kabinetsbeleid: ‘Om boeren te kunnen onteigenen vanwege stikstof is uitvoerig onderzoek nodig.’

  Het idee dat nog dit jaar (groepen) boeren aangewezen kunnen worden voor onteigening omdat ze stikstofschade toebrengen aan nabijgelegen natuurgebieden is een fictie. Dat concludeert wetenschapsjournalist Arnout Jaspers, auteur van het pas verschenen boek De Stikstoffuik. Het opstellen van een lijst ‘piekbelasters’ wordt een jarenlange aangelegenheid, zo stelt Jaspers.

  Het belangrijkste obstakel: om te kunnen vaststellen of een boer of een ander bedrijf voor te veel stikstof in zo’n natuurgebied zorgt zal ter plekke intensief onderzoek moeten worden gedaan. Het is niet mogelijk om de stikstof-natuurschade van één bedrijf door een computermodel – zoals het nu gebruikte computermodel Aerius – te laten berekenen.

  https://www.wyniasweek.nl/bom-onder-kabinetsbeleid-om-boeren-te-kunnen-onteigenen-vanwege-stikstof-is-uitvoerig-onderzoek-nodig/

  Mark de Boer, Ome Toon en Isabelle vinden dit bericht leuk

  Ome Toon
  Ome Toon


  Aantal berichten : 23
  Registratiedatum : 07-10-22

  Nieuws in het kort - Pagina 2 Empty Re: Nieuws in het kort

  Bericht van Ome Toon wo maa 15, 2023 3:21 pm

  Géant de Pierre schreef:

  Vandaag 3 keuzes

  CLASH: Baudet vs Kaag & Kuiken in SLOTDEBAT over KLIMAAT | FVD

  Er zijn eigenlijk 3 keuzes vandaag:

  1. Niet stemmen. Prima keuze, je doet niet mee aan het systeem. (Maar het systeem doet wel mee met jou...)
  2. Kartel stemmen: dan stem je voor de Corona-hoax en dwangmaatregelen, voor de stikstofhoax, en voor wapens naar Oekraïne.
  3. Of je stemt voor de enige oppositie-partij, FvD.
  "Misschien heeft hij thuis wel een paar bruine laarzen" Atje (Uils) Kuiken laat zich weer enorm kennen.

  https://blikopnosjournaal.blogspot.com/2023/03/vandaag-3-keuzes.html

  Mark de Boer, Isabelle en Wolf vinden dit bericht leuk

  Wolf
  Wolf


  Aantal berichten : 43
  Registratiedatum : 24-02-23

  Nieuws in het kort - Pagina 2 Empty Re: Nieuws in het kort

  Bericht van Wolf do maa 16, 2023 7:05 pm

  Duiding verkiezingsuitslag 2023: Wij zijn van de lange adem!

  Na onze intensieve campagne viel de uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen 2023 ons enigszins tegen - dat geven we eerlijk toe. Op basis van de exitpolls zien we voor FVD slechts een bescheiden winst ten opzichte van onze positie nu. Omgerekend naar ons huidige zeteltal in de Tweede Kamer (5) hebben we het met (vermoedelijk) 3 zetels in de Eerste Kamer immers iets beter gedaan - maar niet zo goed als we meenden te kunnen opmaken uit de miljoenen views en likes op onze socials, de duizenden mensen op onze events, de ruim 60.000 leden.

  Dat verbaast ons wel een beetje. Mogelijk zijn toch veel aanhangers van ons op het laatste moment niét gaan stemmen. Of wellicht is er toch een veel groter contingent aan stemmers dat afgaat op de publieke omroep, waar wij al drie jaar niet meer welkom zijn en systematisch worden gedemoniseerd (een ondemocratische praktijk die we zeer betreuren).

  https://fvd.nl/nieuws/duiding-verkiezingsuitslag-2023-wij-zijn-van-de-lange-adem

  BBB wint en het maakt helemaal NIETS uit

  Na de verkiezingsuitslag van gisteren viert heel weldenkend Nederland toch een beetje feest. Of nou ja, een deel van weldenkend Nederland. Het deel van weldenkend Nederland dat geen feest viert doet dat niet omdat het onderstaande al doorheeft. Maar wacht even, daar komen we zo op.

  Je ziet allerlei tweets, artikelen en filmpjes voorbij komen van mensen die zeggen dat het nu wel anders ‘moet.’ Misschien heb je net als ik familieleden, vrienden en kennissen die denken dat het echt anders wordt vanaf nu. De kiezer heeft immers gesproken. Het is duidelijk! Geen stikstof, geen 2030, geen onteigening van boeren. Geen inhumaan beleid meer, geen maatregelen die van bovenaf worden opgelegd maar door de kiezer verafschuwd worden!

  Oh ja, it’s a new day, it’s a new life, for us. And I’m feeling good.

  Nou, slecht nieuws; er gaat helemaal niets veranderen. Sterker nog, als er iets gebeurt, dan is het dat het allemaal erger wordt. Want de VVD gaat nu mogelijk nóg meer naar links bewegen, als dat al mogelijk is.

  https://cafeweltschmerz.nl/bbb-wint-en-het-maakt-helemaal-niets-uit/

  ‘Aardverschuiving? De trein van Ruttes beleid dendert gewoon door’

  De overwinning van de BoerBurgerBeweging blijkt nog groter dan gedacht. Een nieuwe voorlopige prognose brengt de partij van Caroline van der Plas op 16 zetels in de Eerste Kamer. Mogelijk worden dat er zelfs nog 17. Daarmee is BBB vanuit het niets de grootste.

  De vraag is nu of er ook daadwerkelijk iets gaat veranderen.

  https://www.ninefornews.nl/aardverschuiving-de-trein-van-ruttes-beleid-dendert-gewoon-door/

  EU neemt stap om alle huizen en gebouwen te dwingen te voldoen aan rampzalige energie-efficiëntienormen

  Het Europees Parlement heeft dinsdag (14 maart) het groene licht gegeven voor de richtlijn betreffende de energieprestatie van gebouwen (Energy Performance of Buildings Directive, EPBD).
  De wet zal leiden tot enorme renovatiekosten voor miljoenen huiseigenaren die al gebukt gaan onder inflatie en dalende inkomens nu groene energie en leveringsproblemen het continent teisteren. Waar zal het geld vandaan komen? schrijft P. Gosselin.

  De richtlijn, die voor het eerst werd ingevoerd in 2002, is sindsdien meermaals herzien en heeft tot doel de energieprestaties van het nationale gebouwenbestand te verbeteren door middel van energie-efficiëntie. Het doel is de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

  De laatste richtlijn houdt in dat de bouwwetgeving wordt geactualiseerd en dat er meer wordt gerenoveerd. De richtlijn is op 14 maart aangenomen met 343 stemmen voor, 216 tegen en 78 onthoudingen. De laatste versie van de richtlijn maakt deel uit van het klimaatpakket “Fit for 55”.

  https://www.frontnieuws.com/eu-neemt-stap-om-alle-huizen-en-gebouwen-te-dwingen-te-voldoen-aan-rampzalige-energie-efficientienormen/

  GMO-bacteriën: “ongecontroleerd, wereldwijd experiment”

  Melkachtige ingrediënten die op basis van genetische modificatie van bacteriën worden geproduceerd en in babyvoeding worden gebruikt. Het lijkt science-fiction, maar het is al realiteit. Bedrijven als FrieslandCampina, Nestlé en DSM werken ermee, zonder dat de consument het beseft, want onder EU-regels hoeven deze stoffen niet als gmo’s te worden gelabeld. “De introductie van gmo-bacteriën in ecosystemen is een ongecontroleerd, wereldwijd experiment”, waarschuwt de Amerikaanse activist, auteur en gmo-expert Jeffrey Smith in een interview met De Andere Krant.

  http://deanderekrant.nl/nieuws/gmo-bacterin-ongecontroleerd-wereldwijd-experiment-2023-03-15

  Wat er gebeurt als Hollandse grond ten prooi valt aan goedkope Amerikaanse dromen

  BOUWEN, BOUWEN, BOUWEN, VERGUNNING OF NIET, TOT HET TERREIN IN DE DIEPE AVOND OPLICHT ALS EEN MARSKOLONIE.

  Er staan geen trotse borden bij met de namen van aannemer, architect of eigenaar, er is niets dat de aandacht trekt behalve het gebouwde zelf: hoge, antracietzwarte loodsen omgeven door het bedrijvige Playmobil van bouwvakkers en hun machines. Kranen, gronddumpers, trucks, bulldozers op rijplaten, alles valt klein weg bij wat ontstaat.

  Zo komt uit Hollandse grond alweer een anonieme Amerikaanse droom omhoog. Bouwen, bouwen, bouwen zoals het nergens kan, de loodsen staan straks vol met servers. Het ene datacentrum na het andere schiet op uit de Wieringermeer, vruchtbaar terrein met vlak land, een koel klimaat, goedkoop water en genoeg windmolenstroom, plus een enthousiast lokaal bestuur dat lekker snel is met vergunningen en anders graag gedoogt.

  https://www.stichting-jas.nl/2023/03/wat-er-gebeurt-als-hollandse-grond-ten.html

  Oproep aan ouders: informeer jezelf over onderwijs in ‘seksuele vorming’

  Oproep aan ouders met kinderen op school

  Seksuele vorming vanaf groep 1 is verplichte kost op alle basisscholen

  Seksualiteit, het bespreken van de anatomie van geslachtsdelen, wat je ermee kunt doen, de ervaringen en de emoties daarbij, relaties, gender en meer, behoren verplicht tot het lespakket van alle scholen. Dit start in groep 1 en loopt door tijdens de middelbare schoolperiode.

  Sinds 2012 zijn scholen namelijk door de overheid verplicht om vanaf groep 1 invulling te geven aan ‘seksuele vorming’ van kinderen. Dit behelst een uitgebreid lessenpakket van groep 1 t/m de middelbare school. De SLO-Leerlijn ‘7652-thema-relaties-en-seksualiteit’ beschrijft welke onderwerpen de basisscholen allemaal moeten afvinken om aan het kerndoel te voldoen.

  Eén van de lesprogramma’s is de ‘Week van de Lentekriebels’, van de Rutgers Stichting. Deze vindt in 2023 plaats van 20 t/m 24 maart. Het is “een nationale projectweek voor het speciaal- en basisonderwijs” waarin op alle dagen lessen ‘seksuele vorming’ worden aangeboden op de scholen die hieraan deelnemen.

  https://vanhamelen.eu/uncategorized/seksuele-vorming-vanaf-groep-1-verplichte-kost-op-basisscholen/

  Mark de Boer en Isabelle vinden dit bericht leuk

  Wolf
  Wolf


  Aantal berichten : 43
  Registratiedatum : 24-02-23

  Nieuws in het kort - Pagina 2 Empty Re: Nieuws in het kort

  Bericht van Wolf vr maa 17, 2023 3:55 pm

  EU-parlement stemt voor volgende stap om particulier eigendom van woningen af ​​te schaffen

  Je zult gelukkig zijn door niets te bezitten, dus wat moet je nog met een woning ?

  In Europa is de afschaffing van particulier bezit van woningen begonnen. Het besluit volgt op de praktische afschaffing van het personenautoverkeer en de vernietiging van de Europese auto-industrie door het verbieden van verbrandingsmotoren.
  Op 15 december 2021 heeft de Europese Commissie een wetgevingsvoorstel aangenomen tot herziening van de richtlijn energieprestatie van gebouwen, dat deel uitmaakt van het “Fit for 55”-pakket. De Europese klimaatwet van juli 2021 heeft de doelstellingen voor 2030 en voor 2050 in de hele EU wettelijk bindend gemaakt, meldt TKP.

  Volgens de beschikbare gegevens is de truc dat een woning die niet aan de nieuwe normen voldoet, wordt “bevroren”, d.w.z. dat de eigenaar deze niet kan bewonen, noch verhuren of verkopen.

  https://dissident.one/2023/03/17/eu-parlement-stemt-voor-volgende-stap-om-particulier-eigendom-van-woningen-af-te-schaffen/

  Laat kinderen, zo lang mogelijk kind zijn! – Column Gilles den Boer

  Dat de wereld gek geworden is, dat zal duidelijk zijn, maar het is in en in triest dat dit ook steeds meer ten koste gaat van jonge kinderen. In wat voor een wereld leven wij, maar vooral, in wat voor wereld groeit de nieuwe generatie op? Allerlei groeperingen zijn los van god en de meeste groepen richten meer schade aan, dan dat ze iets positiefs bijdragen aan de maatschappij. Van al die groeperingen is de stroming die onze jonge kinderen op seksueel gebied klaar wil stomen voor de toekomst, toch wel de meest bizarre en de meest zorgwekkende groep. Wat volwassenen zichzelf aandoen, is natuurlijk al erg genoeg, maar dat jonge kinderen erin worden meegezogen, dat moet per direct worden gestopt. Wat deze bizarre groep onze jonge kinderen aandoet, is pure geestelijke kindermishandeling. Het kind zijn neemt men van het jonge kind af onder het mom dat ze later op seksueel gebied beter en zelfverzekerder door het leven gaan.

  https://cafeweltschmerz.nl/laat-kinderen-zo-lang-mogelijk-kind-zijn-column-gilles-den-boer/

  De BBB heeft een monsterzege behaalt bij de verkiezingen van 15 maart. Gefeliciteerd BBB! Maar wat gaat er nu veranderen?

  Zet de BBB bijvoorbeeld het WEF (u weet wel die club mensen uit Davos die graag zien dat er veel dingen gaan veranderen), maar niet in het voordeel van de burgers. Want hun slogan is al heel lange tijd : “ u zal niets bezitten en toch gelukkig zijn! Hoe doen ze dat? Wel heel eenvoudig! Tegenwoordig maken alle westerse landen grote schulden die ooit moeten worden terugbetaalt. Maar dat terugbetalen komt neer op de schouders van de bewoners van dat westerse land! Dan zal zeer waarschijnlijk een bedrag betaalt moeten worden per hoofd van de bevolking. En dat hebt u niet in een oude sok omdat de schuld in de miljarden kan zijn en Nederland heeft maar iets meer dan 17.000.000 inwoners. En weet je wat de staatsschuld is? Reken dus even uit wat je kwijt bent! Sorry, wat je overhoud! Dus zegt de staat dat je je huis, auto, autopet van je kind maar moet verkopen! En dat mag je dan huren!

  https://gedachtenvoer.nl/2023/03/17/verkiezingsverlies/

  ECB-baas Christine Lagarde doet opmerkelijke bekentenis over digitale euro

  Twee Russische komedianten doen zich voor als hoge types en slaagden erin om ECB-baas Christine Lagarde aan de lijn te krijgen. Ze dacht dat president Zelenski aan de andere kant van de lijn zat.

  Vovan en Lexus ontlokten haar opvallende uitspraken: de CBDC gaat wel degelijk over controle. Lagarde geeft toe dat deze digitale euro in staat zal zijn om controle uit te oefenen op wat we uitgeven. Een controlestaat dus.

  Lagarde deed nog een opmerkelijke uitspraak. Ze zei dat Nederlanders enthousiast zijn over de digitale euro.

  https://www.ninefornews.nl/ecb-baas-christine-lagarde-doet-opmerkelijke-bekentenis-over-digitale-euro/

  Wanneer windmolens niet groen genoeg zijn

  Toen de Noorse regering de bouw van twee windmolenparken in centraal Noorwegen mogelijk maakte, feliciteerden ambtenaren zichzelf met het feit dat ze zowel groen waren als energie produceerden. De windturbines zouden koolstofrijke elektriciteitscentrales vervangen en de economische groei in de regio stimuleren. Het project was een win-win Green New Deal voor iedereen.

  Windturbines niet groen genoeg

  Ambtenaren ontdekten echter al snel dat niet alle tinten groen gelijk zijn. Zelfs windturbines zijn niet groen genoeg voor sommige eco-radicalen. Activisten, waaronder Greta Thunberg, blokkeerden onlangs de Noorse ministeries in Oslo met het verzoek de lelijke windmolens te verwijderen.

  https://cultuurondervuur.nl/artikelen/wanneer-windmolens-niet-groen-genoeg-zijn

  Werkelijke machthebbers heel blij met Nederland

  Als je kijkt naar alle landen ter wereld, dan behoort ons land tot de meest volgzame knechten van de satanische sekte.

  Zij hebben dan ook bij monde van hun filiaal Urgenda laten weten zeer blij te zijn met de vorderingen die ons land maakt.

  Er wonen best aardige en sympathieke mensen in ons land, maar soms word je een beetje moe van dat volk en dat is vooral omdat er waarschijnlijk geen enkel land ter wereld is waar men zo goedgelovig is als juíst bij ons.

  De bekende auteur Robin de Ruiter gaat nog een stapje verder door te stellen dat wij één van de domste volkeren zijn die er op deze aarde rondlopen. Hij stelt dat het onvoorstelbaar is dat onze bevolking zich als een stelletje sukkels alles wijs laat maken.

  Dit volk heeft zich dan ook voor een heel groot deel laten wijsmaken dat er een grote klimaatcrisis is en dat wij allemaal alles wat ons lief is moeten opgeven om de aarde te redden.

  https://niburu.co/het-complot/18375-werkelijke-machthebbers-heel-blij-met-nederland

  Europa wil extra greep op uw huis: verplichte zonnepanelen en veel strengere energie-labels

  Het Europees Parlement heeft een breed pakket maatregelen goedgekeurd om de huizen en gebouwen versneld klaar te stomen om de vermeende klimaatcrisis het hoofd te kunnen bieden. Er komen maatregelen om renovaties te versnellen, strengere energielabels zullen van kracht zijn en tegen 2028 moet alle nieuwbouw klimaatneutraal zijn. Het ultieme doel is om tegen 2050 ook de hele gebouwensector klimaat’crisis’-bestendig te maken. Dit zijn enkele maatregelen:

  https://www.climategate.nl/2023/03/europa-wil-extra-greep-op-uw-huis-verplichte-zonnepanelen-en-veel-strengere-energie-labels/

  Afspraken over bouw van 40.000 woningen in Woondeal Noord-Holland Noord

  Vandaag zijn er afspraken gemaakt dat er maar liefst 40.000 woningen in Noord-Holland Noord tot 2031 gebouwd gaan worden. Het aandeel voor de Kop van Noord-Holland is 7.400 woningen, waarvan circa twee derde in het betaalbare segment. Er wordt nog een onderverdeling gemaakt in het aantal woningen per gemeente. Het Rijk, de provincie Noord-Holland en de gemeenten in Noord-Holland Noord hebben deze afspraken met elkaar gemaakt om snel meer woningen te kunnen bouwen.

  Alle colleges in de Kop hebben op 7 maart 2023 de Woondeal vastgesteld. De betrokken partijen hebben de Woondeal op 15 maart ondertekend. Namens het Rijk is een handtekening gezet door minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening (VRO) Hugo de Jonge.

  https://www.stichting-jas.nl/2023/03/afspraken-over-bouw-van-40000-woningen.html

  Mark de Boer vinden dit bericht leuk

  Wolf
  Wolf


  Aantal berichten : 43
  Registratiedatum : 24-02-23

  Nieuws in het kort - Pagina 2 Empty Re: Nieuws in het kort

  Bericht van Wolf zo maa 19, 2023 1:30 pm

  Enschede krijgt mogelijk één na grootste azc van Overijssel, met 550 asielzoekers

  Enschede heeft een plan opgesteld voor een azc in de stad dat plaats biedt aan 550 mensen. De stad wil zo voorkomen dat het straks onder de ‘dwangwet’ gedwongen wordt om een azc te openen, zoals in Albergen is gebeurd.

  Als Enschede gedwongen wordt kan het verplicht worden om 700 tot 800 asielzoekers op te vangen, honderden meer dan het voorstel dat nu op tafel ligt.

  Veiligelanders

  Enschede stelt strikte voorwaarden aan het azc: maximaal vijf jaar en geen veiligelanders.

  Staatssecretaris voor Asiel Eric van der Burg (VVD) kan onder de eventuele ‘dwangwet’ Enschede straks alsnog dwingen tot de opvang van meer asielzoekers. Maar dan zal Enschede de nu geplande opvang weer sluiten.

  https://tpo.nl/kort-nieuws/2023/03/17/enschede-krijgt-mogelijk-een-na-grootste-azc-van-overijssel-met-550-asielzoekers/

  DE BELOFTES VAN DE BOER BURGER BEWEGING (BBB) ZIJN ONUITVOERBAAR VANWEGE DE (NWO) WEF AGENDA 2030

  Er zijn geen stikstofproblemen, wel grote politieke problemen voor de bevolking, want ze proberen het MKB, de boeren en burgers hun nek om te draaien!

  BBB = Build Back Better = 666 = NWO

  We zijn al heel wat gewend op verkiezingsfraude gebied wereldwijd, maar Nederland spande gisteren de kroon. Een kansloze BBB (een valse oppositie) wint ineens glorieus (hoe verkiezingen worden gestolen).

  Toevallig een bijna onbekende kleine partij BBB vlot gewonnen in alle 12 provincies (zie twitter)? Grappig! BBB erkent de stikstofonzin, maar daar gaat het al fout (BBB). Want Caroline van der Plas (BBB) heeft niet de banden met het WEF verbroken. Zij gaat gewoon meedoen met het WEF-circus.

  Caroline steunde ook de woke-cultuur en de oorlog in Oekraïne.

  De boeren die op haar gestemd hebben, hebben hun eigen graf gegraven. Met BBB wordt de boer uitgekocht of onteigend, alleen het duurt wat langer. BBB profileert zich als een partij voor de gewone man op het platteland, maar bestaat uit zakenmannen met een succesvol communicatiebureau dat werkt voor controversiële multina.

  https://www.de-nieuwe-media.nl/l/sta-jij-op-de-lijst-van-controlled-opposition-of-met-jouw-organisatie22/

  EU eist veilige en legale routes voor illegale migranten

  “Migranten zijn belangrijk voor ons economische succes, de digitale en groene transformaties” – met deze woorden verkondigde het “ministerie van Binnenlandse Zaken” van de EU onlangs zijn toekomstige migratiepolitieke plannen. De EU wil zich derhalve voor een legalisering van de massa-immigratie inzetten om de bevolkingsvervanging verder te bespoedigen.

  Europese optimaliseringsdrang slaat zelfs bij de volksvijanden in Brussel door. Het “ministerie van Binnenlandse Zaken” van de EU stelde op een persconferentie op 14 maart verbeteringsmaatregelen voor om in de toekomst efficiënter en veiliger naar Europa te brengen. Men zou in zogenaamde “vluchtelingenroutes” moeten investeren, opdat migranten legaal en beschermd zouden kunnen immigreren. Verder benadrukt het dat niet de grensbescherming of uitzettingen, maar de niet nader gedefinieerde “redding van levens” de hoogste prioriteit zou hebben.

  https://ejbron.wordpress.com/2023/03/18/eu-eist-veilige-en-legale-routes-voor-illegale-migranten/

  Het heeft wél zin om je te verzetten tegen de betweters, de juristen, de papieren tijgers *column*

  Op de voorpagina van De Telegraaf hing melkveehouder Teus van der Wind vrijdag de vlag voor zijn boerderij weer goed. Ik kwam Teus, zijn broer Hans en de rest van de familie, inclusief baby, eens tegen op het Malieveld tijdens een van de boerenprotesten. We wisselden nummers uit en sindsdien plempen de Van der Wind broers mijn whatsapp vol met acties, plannen en ideeën. Ze deelden boerenzakdoeken uit aan de toeschouwers van de Vuelta, reden keer op keer naar Den Haag als er een landbouwdebat was, lieten een (draak van) een lied maken, stuurden mij talloze dwingende berichten dat ik dat lied moest promoten (bij deze), renden met microfoons door het publiek tijdens het Plattelandsdebat met de landbouwwoordvoerders uit de Tweede Kamer in Veenendaal vorige week. Het werkte, we lijken gered te zijn van de doorgeschoten papieren werkelijkheid die ons land in de greep houdt.

  https://mariannezwagerman.nl/het-heeft-wel-zin-om-je-te-verzetten-tegen-de-betweters-de-juristen-de-papieren-tijgers-column/

  Nederland op tweesprong: zijn we samen? Of tegen elkaar?

  Nederland staat daags na de Provinciale Statenverkiezingen voor een immense taak: het land verenigen en kiezen voor vrijheid.

  Nederland is na ruim twaalf jaar Rutte in een gevaarlijke polarisatie geraakt. Er is een deel van de bevolking met wie het goed gaat. Bestuurders. Ambtenarij. Medewerkers van maatschappelijke en privaatpublieke instituties, die steeds meer zijn ingekapseld in het machtsstelsel, zoals vakbonden, universiteiten, milieugroepen, culturele organisaties, publieke omroepen, kerken, rechtbanken en staatsbedrijven. Deze groepen lijken steeds meer hun ziel te hebben verkocht aan ongekozen, oncontroleerbare internationale instellingen, zoals de VN, EU, WHO, het World Economic Forum en aan het grootkapitaal: Big Tech, Big Farma, Big Food, Big Oil, het militair-industrieel complex en de financiële sector. Samen controleren zij wet- en regelgeving, het geldsysteem, de media, wat wel en niet mag worden gezegd. Zij vinden steun bij dat deel van de bevolking dat baat heeft van dit systeem en wellicht niet ten volle beseft wat het betekent voor de verliezers.

  http://deanderekrant.nl/nieuws/nederland-op-tweesprong-zijn-we-samen-of-tegen-elkaar-2023-03-17

  Mark de Boer vinden dit bericht leuk

  Wolf
  Wolf


  Aantal berichten : 43
  Registratiedatum : 24-02-23

  Nieuws in het kort - Pagina 2 Empty Re: Nieuws in het kort

  Bericht van Wolf ma maa 20, 2023 5:39 pm

  Hart voor Den Haag verzet zich tegen opvang asielzoekers op Scheveningen zonder inspraak bewoners

  Hart voor Den Haag, de grootste partij in de gemeenteraad van Den Haag, heeft zich uitgesproken tegen de opvang van asielzoekers in de Keizerstraat op Scheveningen. Het college van de stad heeft besloten om het voormalige Jorplace Beach hostel per 1 april te gebruiken als opvanglocatie voor asielzoekers die momenteel in het Teleport hotel op de Binckhorst verblijven. Volgens Hart voor Den Haag wordt de opvang van deze groep asielzoekers opgelegd aan de bewoners en ondernemers in- en rondom de Keizerstraat zonder enige inspraak.

  Raadslid Dubbelaar van Hart voor Den Haag noemt het "knettergek" dat hotels in winkelstraten worden afgehuurd om asielzoekers te huisvesten en roept op tot stopzetting van de opvang van asielzoekers in de stad. Hij wijst erop dat er geen wettelijke taakstelling is voor de opvang van deze groep en dat het absorptievermogen van de stad is bereikt. Dubbelaar benadrukt dat de gemeenteraad niet is betrokken bij het besluit en dat de Haagse kiezer hier geen zeggenschap over heeft gehad.

  https://www.dagelijksestandaard.nl/binnenland/hart-voor-den-haag-verzet-zich-tegen-opvang-asielzoekers-op-scheveningen-zonder-inspraak-bewoners

  “Basisschool geen plek voor seksuele oriëntatie en genderidentiteit”

  Seksuele vorming is niet primair een taak van de school of van de overheid, stelt orthopedagoog en publicist Hans Koppies. Dat scholen op last van de overheid al in groep 1 beginnen met seksuele vorming is volgens Koppies “problematisch”. Kinderen zijn hier nog niet mee bezig, zegt hij. “Er lijkt een agenda achter te zitten.”

  Hans Koppies werkte bij diverse instellingen in de jeugdhulpverlening en het speciaal onderwijs, en schrijft nu over opgroeien en opvoeden, ouderschap en hulpverlening in artikelen in dagbladen en tijdschriften. Hij is kritisch over de seksuele vorming die momenteel plaatsvindt op veel scholen.

  http://deanderekrant.nl/nieuws/basisschool-geen-plek-voor-seksuele-orintatie-en-genderidentiteit-2023-03-19

  BoerBurgerBeweging (BBB) en de VVD. Putin en het internationale strafhof. Veritas Vos Liberabit

  Telegram kanaal: https://t.me/deguldenmiddenweg

  Twitter pagina van De Gulden Middenweg: https://twitter.com/PeterBaars1111

  https://hetanderenieuws.nl/boerburgerbeweging-bbb-en-de-vvd-putin-en-het-internationale-strafhof-veritas-vos-liberabit/

  Stikstof hartstikke goed voor ‘de’ natuur…

  In dit zaterdagse archiefverhaal, de meest gedeelde en gelezen blog van Interessante Tijden van 12 september 2019: de Online Cursus Bullshitdetectie over de relatie ‘stikstof-natuur… Wie claimt dat ‘de‘ natuur last van stikstofdepositie heeft, die liegt. Bij de non-discussie over stikstof die ‘de’ natuur zou schaden, bedoelt men een specifieke natuur die door Wageningse kersenplukkers werd geselecteerd.

  Die ‘natuur’, naast hoogveen vooral voormalige agrarische roofbouwterreintjes die ‘kwetsbare natuur’ heten, zijn eigenlijk de minst natuurlijke natuur van een vruchtbaar deltaland als Nederland. Bovendien leunt de theorie rond toekenning van stikstofvervuiling op een wetenschappelijk drijfzand en een kaartenhuis van modellen.

  Dat kaartenhuis mag niet instorten, want dan is dat ministerie een belangrijk pressiemiddel voor het platteland kwijt en voor grondpolitiek.

  https://www.interessantetijden.nl/2023/03/18/stikstof-hartstikke-goed-voor-de-natuur/

  Kan D66 nog wel door met goed fatsoen?

  Als de kiezer bij de verkiezingen van vorige week het door de regering voorgestelde klimaatbeleid belangrijk had gevonden had D66 fors zetels moeten winnen. Hun opgeklopte klimaathysterie en stikstofhetze van iemand als Tjeerd de Groot, had kiezers moeten aanspreken. Hij had volle zalen moeten trekken. De burger had het prima moeten vinden dat het kabinet, met D66 voorop, nog weer extra klimaatmaatregelen wil nemen. Luid gejuich en applaus bij Kaag: het kan immers gaan om een nieuwe consumptiebelasting op zuivel en vlees en een vliegbelasting voor lange vluchten. Klimaatactie is bij haar immers ‘de ultieme taak.’ Inmiddels is de politieke werkelijkheid anders.

  https://www.climategate.nl/2023/03/kan-d66-nog-wel-door-met-goed-fatsoen/

  Karel van Wolferen: ‘Het Nederlandse volk heeft voor Monsanto gestemd zonder het te weten’

  De vlaggen worden weer rechtop gezet en de tractors rukken niet meer uit. De burgers zouden zogenaamd jubelen. En als je het verkiezingsprogramma leest, zijn heel veel mensen tevreden gesteld. Dat zegt emeritus hoogleraar Karel van Wolferen, hoofdredacteur van het blad Gezond Verstand, over de monsterzege van BBB.

  “Maar wie zit er tenslotte achter?” vraagt hij. “Dat zijn Monsanto en Bayer, het grootste bedrijf ter wereld dat bezig is een voedselrevolutie tot stand te brengen in de wereld. Synthetisch vlees, synthetische gewassen, zaden en noem maar op, overal.”

  https://www.ninefornews.nl/karel-van-wolferen-het-nederlandse-volk-heeft-voor-monsanto-gestemd-zonder-het-te-weten/

  Jan en Mark de Boer vinden dit bericht leuk

  Wolf
  Wolf


  Aantal berichten : 43
  Registratiedatum : 24-02-23

  Nieuws in het kort - Pagina 2 Empty Re: Nieuws in het kort

  Bericht van Wolf wo maa 22, 2023 11:06 am

  De grootste medische misdaad aller tijden

  Lees dit stuk goed en deel dit. Opdat wij NOOIT vergeten...

  Achter de schermen tijdens de vaccinatiecampagne

  We zijn door onze eigen overheid, zorginstituten en door de vele zogenaamde experts en andere verantwoordelijken als volk geterroriseerd, getraumatiseerd en vermoord.

  Harde woorden. Maar volgens mij zonder overdrijving. Trek uw eigen conclusies.

  Onze overheid had het doel zoveel mogelijk mensen in te spuiten met een goedje waarvan zij (al heel snel) wisten dat het gevaarlijk en zelfs dodelijk was.

  https://commonsensetv.nl/grootste-misdaad-tegen-mensheid-aller-tijden/

  Onderzoek naar eventuele vaccinatie-schade mag niet, kan niet en willen we niet

  Een paar dagen geleden meldde datapatronen & forensisch analist Wouter Akema dat het Ministerie van Volksgezondheid en het CBS de vaccinatiedata achter een schimmige betaalmuur hebben geplaatst.
  ‘Het Ministerie en het Centraal Bureau voor de Statistiek hebben twee drempels opgeworpen’, aldus Aukema. ‘Er is geen toegang voor onafhankelijke wetenschappers en er moet absurd veel geld betaald worden om wel toegang te krijgen’.

  ‘Vanuit privacy oogpunt kan ik me voorstellen dat het CBS uiterst voorzichtig is’, stelt Aukema in een twitterdraad, ‘maar dit strookt totaal niet met hun praktijk. Ruim 46 commerciële bedrijven kregen al toegang tot CBS’.

  https://dissident.one/2023/03/21/onderzoek-naar-eventuele-vaccinatie-schade-mag-niet-kan-niet-en-willen-we-niet/

  ‘Samsom stuurde namens Brussel aan op gedwongen uitkoop boeren’

  Het onder dwang uitkopen en zo onteigenen van Nederlandse boeren is de inzet geweest van Diederik Samsom, rechterhand van Eurocommissaris Frans Timmerman. Bij een recent overleg met hoge ambtenaren van de Nederlandse regering heeft hij daarop aangestuurd. Dit meldt Follow the Money.

  Stikstofcrisis bureaucratische fictie

  Volgens Samsom, voormalig leider van de PvdA, zou gedwongen uitkoop van boeren de beste route zijn naar het bezweren van de ‘stikstofcrisis’: het vermeende probleem van stikstofuitstoot die de Nederlandse natuur zou schaden, een ‘crisis’ die volgens menig expert een bureaucratische fictie is zonder basis in de werkelijkheid.

  https://cultuurondervuur.nl/artikelen/samsom-stuurde-namens-brussel-aan-op-gedwongen-uitkoop-boeren

  BoerBurgerBeweging partij is een creatie van de chemische industrie

  De grote winnaar bij de Nederlandse verkiezingen op 15 maart 2023 was de BoerBurgerBeweging. Hoewel deze partij wordt gevierd als een “antiglobalistische” overwinning, is zij een dekmantel voor Bayer-Monsanto en de chemische industrie, schrijft Steven Herman.
  Het Nederlandse Paard van Troje

  De BBB is op 1 oktober 2019 opgericht met medewerking van marketingbedrijf ReMarkAble. Dit bedrijf mag grote spelers in de voedingsindustrie tot zijn klanten rekenen. Zo is het bedrijf Bayer-Monsanto (Bayer is eigenaar van Monsanto) een grote klant van ReMarkAble.

  Het is niet de eerste keer dat een politieke partij een marketingbedrijf inhuurt, maar het is misschien wel de eerste keer dat een politieke partij voortkomt uit een marketingbedrijf.

  https://www.frontnieuws.com/boerburgerbeweging-partij-is-een-creatie-van-de-chemische-industrie/

  Korte lijntjes: hoe de staat noodlijdende activisten op de been houdt

  De Nederlandse overheid geeft jaarlijks honderden miljoenen euro’s aan organisaties waarvan onduidelijk is wie ze vertegenwoordigen en waarom ze door de overheid in stand worden gehouden. Diezelfde stichtingen (soms: verenigingen) voeren ook actie en ondernemen rechtszaken, onder meer ook tegen de overheid die hen betaalt.

  Bekende voorbeelden zijn invloedrijke clubs als Milieudefensie, dat grotendeels draait op loterijgeld en belastinggeld, nota bene vooral van ontwikkelingshulp. Een andere is lhbti-belangenorganisatie COC dat geen leden heeft en vrijwel uitsluitend van belastinggeld leeft – ook weer van ontwikkelingshulp.

  Maar ook andere ministeries dan Buitenlandse Zaken houden actie- en lobbygroepen op de been. Neem bijvoorbeeld het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) dat jarenlang ook over ‘wonen’ ging. In die rol werd het ministerie niet alleen de grote sponsor van de Woonbond, maar redde dit ministerie door het toedelen van een interessante, maar weinig effectieve klus ook de boekhouding van de lobbyclub Stichting Natuur & Milieu. Maar hoe netjes is dat?

  https://www.wyniasweek.nl/korte-lijntjes-hoe-de-staat-noodlijdende-activisten-op-de-been-houdt/

  Jan en Mark de Boer vinden dit bericht leuk

  Wolf
  Wolf


  Aantal berichten : 43
  Registratiedatum : 24-02-23

  Nieuws in het kort - Pagina 2 Empty Re: Nieuws in het kort

  Bericht van Wolf Gisteren om 10:21 am

  Waarom je de massamedia gerust mag wantrouwen

  Misschien denk je dat de massamedia er niet zijn om ons te informeren, maar om ons te hersenspoelen. En misschien word je, als je dat in gezelschap hardop zegt, uitgemaakt voor ‘wappie’ of ‘complotdenker’. Desondanks is de man die de manier waarop moderne massamedia werken heeft gecreëerd het helemaal met je eens.

  In de zomer van 2022 publiceerde Reuters, de belangrijkste nieuwsleverancier van het westerse medialandschap, een rapport waarvan mediatycoons en omroepdirecteuren wekenlang slecht hebben geslapen. Nog maar 60 procent van de bevolking vertrouwt de media. In de VS was dat percentage inmiddels geslonken tot een kwart. Eén op de drie ondervraagde respondenten vertelde nieuws te mijden, en een klein maar groeiend aantal ondervraagden gebruikt alternatieve media. Reuters schat hun aantal op 15 procent.

  https://binformedia.nl/cultuur-en-media/waarom-je-de-massamedia-gerust-mag-wantrouwen/

  Massale steun voor mishandelde demonstrant bij PI Alphen aan de Rijn

  De penitentiaire inrichting Alphen aan de Rijn was maandagavond het toneel van een massale steunbetuiging voor Johan R. (60). Johan werd op zaterdag 11 maart bij aanvang van het #StemZeWeg-protest in Den Haag zonder directe aanleiding van achteren beslopen en tegen de grond gewerkt door een groep van zes mannen, een aantal daarvan gemaskerd. Johan verweerde zich initieel instinctief tegen de aanvallers. Nadat de aanvallers Johan hadden meegedeeld dat hij aangehouden was, staakte hij zijn verzet. Drie mannen hielden hem op de grond en hij werd in een nekklem genomen. Er werd pepperspray in zijn gezicht gespoten, ook al vertelde Johan de mannen dat hij mee zou gaan als ze hem op lieten staan. Dit werd hem niet toegestaan. De omgeving van deze mishandeling werd door een steeds grotere groep toegesnelde politieagenten afgeschermd voor het tevens toesnellende publiek. De gemaskerde geweldplegers staan bekend als de Romeo’s: leden van een arrestatieteam van agenten in burgerkleding. Parlementslid Wybren van Haga (BVNL) was getuige van de mishandeling.

  https://www.lnnmedia.nl/nieuws/massale-steun-voor-mishandelde-demonstrant-bij-pi-alphen-aan-de-rijn/

  Het klimaatpanel IPCC van de Verenigde Naties gebruikt angst om actie af te dwingen

  De internationale media berichtten maandag massaal over de conclusies van het nieuwe VN-klimaatrapport, maar dit rapport is nog niet uitgebracht. Alleen een samenvatting is online gezet, met hierin vergaande uitspraken zonder bronvermelding of onderbouwing. Hierdoor is het onmogelijk voor journalisten, wetenschappers en het publiek om de uitkomsten te controleren, of in discussie te gaan over de inhoud.

  Op de website van het IPCC staat het rapport aangemerkt als “coming soon.” Alleen de “samenvatting voor beleidsmakers” is beschikbaar, met hierin veel bombarie en vingergewapper over wat overheden moeten doen. Dit document staat vol krasse uitspraken, maar bevat niet de datapunten waarop deze gebaseerd zijn.

  Toch nemen de media massaal de uitspraken uit de beleidssamenvatting over, zonder te berichten over het uitblijven van de technische onderbouwing. Wetenschappers Ferdinand Meeus laat het IPCC er niet zo makkelijk mee wegkomen. “Laatste IPCC Klimaatalarm Synthese rapport is weer goed voorbeeld van hoe de politiek en de VN-bureaucratie de boel belazeren. Enkel de politieke samenvatting is gisteren online, de technische rapporten niet,” schrijft hij op Twitter. En Marcel Crok van Clintel: “Waarom het onderliggende rapport niet beschikbaar is blijft voor mij een raadsel.”

  https://ongehoordnederland.tv/2023/03/22/laatste-nieuws/het-klimaatpanel-ipcc-van-de-verenigde-naties-gebruikt-angst-om-actie-af-te-dwingen/

  Dwingt enorme zetelwinst van BBB minister Jetten (D66) tot keuze voor kernenergie in Groningen?

  Met veel tamtam heeft minister Jetten deze week de bouw van een groot windpark op zee, ‘boven Groningen’, aangekondigd. In het windenergiegebied ten noorden van de Waddeneilanden plant Nederland de eerste grootschalige waterstofproductie op zee, zo is het voornemen. Het windpark is goed voor circa 500 Megawatt elektrolyse-capaciteit en moet rond 2031 operationeel zijn. Omdat onze klimaatminister overal in de wereld voorop wil lopen, zal ook Groningen met dit plan in de mondiale schijnwerpers komen te staan. Zo verwacht Jetten:

  ‘Met dit plan lopen we wereldwijd voorop. Het is bovendien een flinke stap bovenop de doelstelling uit het Klimaatakkoord van 4GW elektrolyse in 2030. Het gebied hebben we nu al als voorkeurslocatie aangewezen zodat de voorbereidingen snel kunnen beginnen en we de sector duidelijkheid geven zodat zij hun investeringsplannen kunnen gaan maken. Ik ben ook erg blij met de steun die we van de lokale overheden krijgen. De provincie en de gemeentes zetten vol in op een groene economie waarbij de productie van duurzame energie centraal staat.’

  Het politieke signaal is duidelijk: D66 heeft nog maar één zetel in provinciale staten van Groningen – een verlies van 50% – en BBB heeft er twaalf.

  https://www.climategate.nl/2023/03/dwingt-enorme-zetelwinst-van-bbb-minister-jetten-d66-tot-keuze-voor-kernenergie-in-groningen/

  Links roept op tot dictatuur na monsterzege BBB: ‘Ze zeggen het nu openlijk’

  “Democratie schijnt de beste staatsvorm te zijn, en sinds woensdag besef ik pas hóe erg de rest dan wel niet is,” zei cabaretier Janneke de Bijl op NPO Radio 1 over de monsterzege van BBB. “Met zo’n uitslag begin je toch te verlangen naar een dictatuur.”

  “Ik doe echt mijn best om niet op de BBB-kiezer neer te kijken, maar ze maken het me zo moeilijk,” vervolgde De Bijl. “Het is waarschijnlijk te kort door de bocht om deze groep mensen weg te zetten als ‘dom’ of zoals we dat tegenwoordig moeten noemen ‘anders intelligent’, maar als ze de cijfers wel kennen en begrijpen, dan is het misschien nog wel erger met ze gesteld, dan weten ze heel goed hoe desastreus de gevolgen van deze politieke keuzes zijn, maar weigeren ze uit eigenbelang om hier rekening mee te houden.”

  Ze vergeleek BBB-kiezers met een groep lemmingen op weg naar de afgrond om zelfmoord te plegen. “Leven in een democratie houdt blijkbaar in dat mensen zelf mogen kiezen voor hun eigen ondergang. Laat er alsjeblieft een goede dictator opstaan.”

  https://www.ninefornews.nl/links-roept-op-tot-dictatuur-na-monsterzege-bbb-ze-zeggen-het-nu-openlijk/

  Nederland als speeltje van Amerikaanse oorlogsmachine, Dekker (FVD) in NAVO-debat

  De NAVO kan niet meer worden gezien als defensieve alliantie.

  Tegenwoordig is het een oorlogsmachine die werkt voor Amerikaanse dominantie en het militair-industrieel complex. FVD wil dat Nederland weer een neutrale staat wordt. We moeten dus uit de NAVO, betoogt Ralf Dekker.

  https://www.stichting-jas.nl/2023/03/nederland-als-speeltje-van-amerikaanse.html

  Jan vinden dit bericht leuk

  Wolf
  Wolf


  Aantal berichten : 43
  Registratiedatum : 24-02-23

  Nieuws in het kort - Pagina 2 Empty Re: Nieuws in het kort

  Bericht van Wolf Gisteren om 4:18 pm

  FvD staat op tegen seksualisering kinderen

  8 van de meest schrijnende voorbeelden van de seksualisering van onze kinderen
  Walgelijk! Maar eindelijk wordt er eens aandacht besteed aan de seksualisering van kinderen waar we ons al 3 jaar blauw over schrijven. En uiteraard is het het Forum voor Democratie die aan de bel trekt.

  Thierry Baudet deed dinsdag een dringend verzoek om inzicht te verschaffen in wat stichting Rutgers en andere organisaties onze kinderen voorschotelen tijdens de zogenaamde ‘Week van de Lentekriebels’. Het heeft er namelijk alle schijn van dat kinderen (véél te jong) leren over seksuele handelingen en in aanraking worden gebracht met expliciete beelden. Vooralsnog kan de minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs, Dennis Wiersma, geen duidelijkheid geven over het lesmateriaal dat wordt gebruikt. Ondertussen duiken zorgwekkende voorbeelden op van wat zich momenteel in Nederlandse scholen afspeelt. We hebben 8 van de meest schrijnende gevallen op een rijtje gezet.

  https://hnmda.nl/nl/nieuws/fvd-staat-op-tegen-seksualisering-kinderen/

  Oproep aan ouders met kinderen op school: stel grens aan “seksuele vorming” in de lagere klas

  Dit is een oproep aan ouders met kinderen op school, opgesteld in samenwerking met onderzoeksjournalist Elze van Hamelen

  “Seksuele vorming” vanaf groep 1 is sinds 2012 op grond van de Wet op het Primair Onderwijs verplichte kost op basisscholen.

  Van 20 t/m 24 maart organiseert de Rutgers Stichting de ‘Week van de Lentekriebels’, dit is “een nationale projectweek voor het speciaal- en basisonderwijs” waarin op alle dagen lessen ‘seksuele vorming’ worden aangeboden op de scholen die hieraan deelnemen. Er bestaat een zekere vrijheid om de lessen zelf invulling te geven, maar het materiaal, de sponsoren van het materiaal, de instructies en de leidende, overkoepelende boodschap geven voldoende reden tot zorg. Waar gaat dit heen? Dat is een veelgehoorde, terechte reactie die al langer klinkt.

  https://thefireonline.com/oproep-aan-ouders-met-kinderen-op-school-stel-grens-aan-seksuele-vorming-in-de-lagere-klas/

  Groene sloopzucht

  Aan alle kanten regent het klachten over de kap van kerngezonde bomen.  Gevreesd word dat de groene reuzen opgestookt worden in biomassacentrales. Want massa is kassa, maar de overheden ontkennen. Zorgen zijn er ook over het verdwijnen van bomen,  in het licht van het klimaat. In Bergen aan Zee verdwijnt zelfs een heel bos.

  ,,Wie verzint dit?’’ Elisabeth van Heiningen, lid van het historisch platform in Dordrecht, lag er ’s nachts wakker van. Grote statige populieren aan de Laan der VN in haar stad gingen tijdens kap in rook op. De aanblik ging door merg en been. ,,Ik zei tegen mijn man dat ik hier absoluut een paar foto’s van ging maken. Dit is vreselijk. Wat voor lieden bedenken dit?”

  https://indepen.nl/groene-sloopzucht/

  Over de meedogenloze strijd tegen de boeren

  De docu ‘STIK, stof tot nadenken’ toont hoe boeren in een hoek worden gedreven door Brussel en het onbetrouwbare stikstofrekenmodel AERIUS. En gaat het wel om stikstof, of om iets anders? Bekijk deze belangrijke film hier gratis!

  Duizenden boerenbedrijven, die vaak al vele generaties familiebezit zijn, dreigen kapot te gaan als gevolg van de bizarre stikstofregels. Behalve dat mensen hun levenswerk in rook zien opgaan, komt zo ook de Nederlandse voedselzekerheid in gevaar, waarschuwen boeren.

  https://www.blckbx.tv/binnenland/docu-stik-stof-tot-nadenken-over-de-meedogenloze-strijd-tegen-de-boeren

  Johan Vollenbroek’s MOB dagvaardt NewMob (boeren)

  Als parodie op stikstofactivist Johan Vollenbroek zijn Mobilisation for the Environment, (Mob, een verwijzing naar ‘eco nostra’, milieumaffia) richtten boeren een tegenhanger op die juridisch procedeert: NewMob. Vandaag ontvingen zij van MOB een dagvaarding in Lelystad op het bureau, dat ze hun naam moeten veranderen. De naam zou teveel op MOB lijken.

  De stichting is net als Agrifacts een soort luis in de pels van groene clubs en hun overheid. Zij ‘Zet zich in voor behoud van het Nederlands Natuur en Cultuurlandschap en voor een goed beheer en behoud van de Nederlandse karakteristieke flora en fauna.’

  https://www.interessantetijden.nl/2023/03/21/johan-vollenbroeks-mob-dagvaardt-newmob-boeren/

  Gecanceld en geboycot: “Wat ik allemaal heb doorstaan”

  We weten dat er op grote schaal censuur plaatsvindt. Onafhankelijke journalisten moeten heel wat doorstaan. Uit het verhaal van journaliste Sarah Westall blijkt hoe verstrekkend deze censuur reikt. Het komt erg overeen met mijn persoonlijke ervaringen. De aanvallen en censuur zijn erop gericht om vrije journalisten de mond te snoeren en hun verdienmodel om zeep te helpen. Dat was voor Westall reden om samen met collega’s een rechtszaak tegen Google te beginnen en op te komen voor de vrijheid van meningsuiting.

  https://www.ellaster.nl/2023/03/21/gecanceld-en-geboycot-wat-ik-allemaal-heb-doorstaan/

  Ik kak op woke en ik eet graag negerinnentetten

  Gisteren schreef Benjamin Dalle (CD&V), Vlaams minister van Brussel, Jeugd, Media en Armoedebestrijding een opiniestuk in De Morgen met als titel ‘De reactie op woke is veel gevaarlijker dan het fenomeen waartegen deze moderne kruisvaarders in het verweer gaan’. Hij noemt de anti-woke beweging een gevaar voor het Vrije Westen.

  https://www.tegenwind.tv//post/ik-kak-op-woke-en-ik-eet-graag-negerinnentetten

  De Groot wil na halveren veestapel ook af van honden en katten: "D66 is knettergek geworden"

  D66-prominent Tjeerd de Groot heeft zich de laatste maanden ontpopt tot de hardliner wat betreft een radicaal en strikt stikfbeleid in Nederland. In een debat vlak voor de Provinciale Statenverkiezingen deed De Groot opnieuw enkele bijzondere uitspraken. Zo stelde de D66'er dat naast veedieren ook katten en honden enorme vervuilers zijn en stelt dat Den Haag ook moet kijken of er nog een toekomst is voor deze dieren. De opmerking kon rekenen op flink wat hoon van PVV'er Alexander Kops.

  Tijdens een verkiezingsdebat stelde De Groot het volgende: "Iedereen zal een bijdrage moeten leveren om die natuur beter te maken. Dan gaat het over de industrie, dan gaat het over de huishoudens. Dat gaat ook allemaal gebeuren. En natuurlijk als er honden zijn, en ook katten, want die willen ook wel eens flink huishouden in de natuur. Daar zul je met elkaar ook naar moeten kijken. Want het is iets wat we met elkaar doen en uiteindelijk doen we het voor ons zelf."

  https://nieuwrechts.nl/92121-de-groot-wil-na-halveren-veestapel-ook-af-van-honden-en-katten-d66-is-knettergek-geworden

  Jan vinden dit bericht leuk

  Wolf
  Wolf


  Aantal berichten : 43
  Registratiedatum : 24-02-23

  Nieuws in het kort - Pagina 2 Empty Re: Nieuws in het kort

  Bericht van Wolf Gisteren om 5:37 pm

  Stop met het consumeren van soja! – Wat deze gevaarlijke ‘vleesvervanger’ met je lichaam doet

  ‘Van tofu krijg je borsten!’ – wellicht een mythe, wellicht niet. Dit zou echter nog de minste van je zorgen moeten zijn als het gaat om de gevaren van het nuttigen van soja. In dit artikel bespreek ik waarom we eigenlijk helemaal geen soja zouden moeten consumeren en waarom hetgeen dat we hier meestal mee vervangen, vele mate gezonder en onmisbaar is uit je dieet.

  Uit een groot onderzoek waarbij 3.734 oudere Japans-Amerikaanse mannen betrokken waren, bleek dat de mensen van middelbare leeftijd die veel tofu eten een tot 2,4 keer hoger risico hebben om later de ziekte van Alzheimer te ontwikkelen. Als onderdeel van de drie decennia durende Honolulu-Asia Aging Study werden 27 voedingsmiddelen en dranken in verband gebracht met de gezondheid van de deelnemers. Mannen die minstens twee keer per week tofu consumeerden, hadden meer cognitieve stoornissen dan degenen die zelden of nooit de soja aten. 1, 2

  https://cafeweltschmerz.nl/stop-met-het-consumeren-van-soja-wat-deze-gevaarlijke-vleesvervanger-met-je-lichaam-doet/

  WIJ ETEN GEEN INSECTEN! ZO ZIE JE HET OP VERPAKKINGEN

  Al duizenden jaren kweken en eten Europeanen runderen. Koeien zijn nuttig en vormen gezond voedsel. Maar de EU voert een hysterische kruistocht tegen de gewone normale veeteelt, en dus moet er volgens hen een alternatief komen: de insectenkweek. Wormen, krekels, sprinkhanen: ze moeten volgens de EU dringend gepromoot worden en een ‘alternatieve bron’ van proteïnen worden.

  Of jij dat nu wilt of niet, het smerige ongedierte (waaraan Europeanen totaal niet aangepast zijn) zal als meel of poeder doorheen je brood, pasta en koekjes gemengd worden.

  Je zal het alleen kunnen ontdekken door de kleine lettertjes op de verpakking te lezen.

  https://reactnieuws.net/2023/03/22/wil-jij-wormen-eten-zo-hou-je-ze-uit-je-bord/

  Wybren van Haga wil hertelling: ‘Verontrustende signalen over grote wanordelijkheden’

  BVNL roept de provincie en het Waterschap Limburg op om de stemmen die vorige week zijn uitgebracht opnieuw te tellen. Door een foute telling zijn 30.000 stemmen bij verkeerde partijen terechtgekomen.

  “Dit vereist een hertelling,” zegt Tweede Kamerlid Wybren van Haga. Zijn partij is ruim 2000 stemmen kwijt. “Dat is precies het verschil tussen wél en geen zetel.”

  “Van onze lijsttrekkers Imke Emons (provincie) en Michael Muijres (waterschap) hoor ik verontrustende signalen over de grote wanordelijkheden bij de verkiezingen in Limburg,” aldus Van Haga.

  https://www.ninefornews.nl/wybren-van-haga-wil-hertelling-verontrustende-signalen-over-grote-wanordelijkheden/

  Eva Vlaardingerbroek in de Tucker Carlson Show: Nederlandse regering beperkt rechten en vrijheid vanwege valse klimaatoplossingen

  Eva Vlaardingerbroek verscheen gisteravond als gast in de Tucker Carlson Show op Fox News om te spreken over de klimaatverandering en de valse oplossingen die worden voorgesteld. Volgens Vlaardingerbroek worden gewone mensen voortdurend gevraagd om hun rechten, bezittingen en vrijheden op te geven om de vermeende crisis op te lossen.

  Vlaardingerbroek beweert dat de mensen die de leiding hebben alleen weten hoe ze moeten regeren door angst te zaaien. Ze wijst erop dat burgers worden verteld dat ze geen vlees mogen eten, niet mogen vliegen en niet met de auto mogen rijden. Dit alles om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Ze stelt dat de oplossingen die worden aangedragen vaak arbitrair zijn en geen echte impact hebben op de situatie.

  https://www.dagelijksestandaard.nl/buitenland/eva-vlaardingerbroek-in-de-tucker-carlson-show-nederlandse-regering-beperkt-rechten-en-vrijheid-vanwege-valse-klimaatoplossingen

  Jan vinden dit bericht leuk

  Wolf
  Wolf


  Aantal berichten : 43
  Registratiedatum : 24-02-23

  Nieuws in het kort - Pagina 2 Empty Re: Nieuws in het kort

  Bericht van Wolf Vandaag om 3:39 pm

  Veel Nederlanders kunnen nog maar een paar jaar van hun auto genieten

  Nog rijden er miljoenen auto’s rond op onze wegen, maar dat zal niet voortduren.

  Vooral mensen met een kleine portemonnee zullen als eerste moeten overschakelen op het OV of een fiets.

  Wij zijn eigenlijk allemaal opgegroeid met het idee dat we gewoon allemaal een auto kunnen bezitten.

  Die auto hoort bij ons leven, net zoals de televisie en de wasmachine.

  Maar, die auto gaat voor veel mensen verdwijnen.

  https://niburu.co/het-complot/18394-veel-nederlanders-kunnen-nog-maar-een-paar-jaar-van-hun-auto-genieten

  Wanneer een elektrisch voertuig een aanrijding krijgt, zelfs bij een klein ongeval, vernietigen verzekeringsmaatschappijen de hele auto omdat de batterij moet worden weggegooid

  De door het bedrijfsleven gecontroleerde media beginnen eindelijk de waarheid te accepteren over de revolutie van de elektrische auto (EV), die niet eens in de buurt komt van de milieuvriendelijkheid die zijn voorstanders en promotors beweren.
  Reuters publiceerde deze week een artikel waaruit blijkt dat zelfs de kleinste EV-ongevallen, inclusief kleine botsingen, bijna altijd resulteren in verzekeringsmaatschappijen die de hele auto total loss verklaren. De reden hiervoor heeft te maken met de batterijen van EV’s, die zo duur zijn om te vervangen dat het logischer is om gewoon de hele auto te vervangen, schrijft Ethan Huff.

  https://www.frontnieuws.com/wanneer-een-elektrisch-voertuig-een-aanrijding-krijgt-zelfs-bij-een-klein-ongeval-vernietigen-verzekeringsmaatschappijen-de-hele-auto-omdat-de-batterij-moet-worden-weggegooid/

  De nieuwe censuur

  ‘Jij bent Europa’, zie ik staan op grote reclameposters van de EU. Gevoel voor humor hebben ze wel, die Brusselse bureaucraten. Ik heb jaren in Brussel rondgelopen, ik weet wel een beetje hoe het er daar aan toe gaat. Geloof me, ‘jij’ bent zeker niet Europa!

  Ik moest denken aan mijn Brusselse tijd toen ik vorige week een artikel schreef over de censuur die door de Europese Commissie wordt uitgeoefend op online media zoals Youtube, Google en Twitter. Ik had weer eens contact met een woordvoerder van de Commissie. Die ontkende uiteraard dat de EU aan censuur doet. Wat Brussel doet is “desinformatie bestrijden”, e-mailde hij mij. “Dat heeft niets met censuur te maken.”
  Ja, ze pakken het tegenwoordig slimmer aan dan vroeger. De Commissie heeft onder de vlag van het Europese Digitale Media Observatorium (EDMO) een netwerk opgezet van 14 ‘anti-desinformatie-hubs’. Deze speuren op sociale media naar ‘desinformatie’. De hub voor de Benelux heet ‘Benedmo’. Daar zijn enkele tientallen ‘experts’ bij aangesloten (waaronder zelfs journalisten van KRO-NCRV-programma Pointer). Hoe bepalen zij wat ‘desinformatie’ is? Ik heb die vraag voorgelegd aan een aantal van hen. Geen antwoord natuurlijk.

  http://deanderekrant.nl/nieuws/de-nieuwe-censuur-2023-03-23

  NIEMANDSLAND 2.0 | #2 Zijn de media een slangenkuil van belangen?

  Waarom is er in Nederland geen debat meer mogelijk? | Zelfcensuur en politieke inmenging bedreiging voor goed functionerende media.

  Voormalig mediadirecteur Ton Verlind en journalist Wierd Duk duiden het gebrek aan een divers regulier medialandschap.

  In deze aflevering onder meer; waarom afwijkende geluiden worden gecanceld, de effecten van een gepolitiseerde media, en de invloed van een links liberaal gedachtegoed op de media.

  https://binformedia.nl/niemandsland/niemandsland-2-0-2/

  Niet BoerBurgerBeter, maar BoerBurgerBloeden! – Column Gilles den Boer

  Vorige week woensdag werd het rad van de Democratie weer voor onze ogen gedraaid. Natuurlijk wist ik, dat het rad weer goed door de macht was ingesteld. Maar, omdat ik de toekomst van mijn kinderen en kleinkinderen liefheb, ging ik toch positief gestemd naar het stembureau. Toen ik daar rond 10:30 uur aankwam, kreeg ik in eerste instantie toch een sprankje hoop, het was ontzettend druk en ik heb zeker een kwartier in een lange rij gestaan voordat ik mijn stem kon uitbrengen. Maar niet getreurd, voor mij kon de rij niet lang genoeg zijn. In al die jaren dat ik nu mijn stem uitbreng, was het nog nooit zo druk geweest. Maar helaas, achteraf viel mijn verwachting van de opkomst toch vies tegen.

  https://cafeweltschmerz.nl/niet-boerburgerbeter-maar-boerburgerbloeden-column-gilles-den-boer/

  Tjeerd de Groot komt met nieuwe ‘gekkigheid’: ‘Hij terroriseert heel Nederland’

  D66-Kamerlid Tjeerd de Groot wil de stankoverlast in Nederland aanpakken. Volgens hem zitten naar schatting 400.000 Nederlanders structureel in de stank.

  Er zijn gemeentes die bouwplannen hebben waarbij bewoners aantoonbaar in de stank zullen zitten, zei De Groot in de Kamer. Hij verzoekt de regering bij de aangescherpte wetgeving voor nieuwbouwgebieden uit te gaan van de bestaande RIVM-norm van 3 odeur.

  https://www.ninefornews.nl/tjeerd-de-groot-komt-met-nieuwe-gekkigheid-hij-terroriseert-heel-nederland/

  Cruiseschip "Silja Europa" vol met Asielzoekers blijft nog minstens 6 maanden liggen in Velsen-Noord

  Het lijkt erop dat de situatie rond de opvang van asielzoekers op de Silja Europa in Velsen-Noord een politiek steekspel is geworden. Het schip, dat oorspronkelijk tot 1 maart in de gemeente zou blijven, blijft nu minstens nog zes weken liggen. Vanaf 23 april mogen er nog maar 220 mensen aan boord zijn, in plaats van de duizend van nu.

  Het plan om ruim 200 asielzoekers met binding met de regio te blijven opvangen in de gemeente, maar dan op een kleiner riviercruiseschip, moet zo snel mogelijk worden uitgevoerd. De mogelijke locaties in IJmuiden of Velsen-Noord of in het Zijkanaal C moeten daarvoor alleen nog in orde worden gemaakt om opvang voor asielzoekers te kunnen realiseren.

  https://www.dagelijksestandaard.nl/binnenland/cruiseschip-silja-europa-vol-met-asielzoekers-blijft-nog-minstens-6-maanden-liggen-in-velsen-noord

  Gesponsorde inhoud


  Nieuws in het kort - Pagina 2 Empty Re: Nieuws in het kort

  Bericht van Gesponsorde inhoud

   Soortgelijke onderwerpen

   -

   Het is nu vr maa 24, 2023 4:44 pm