Alternatief Forum Nederland VlaanderenWord lid van het forum, het is snel en gemakkelijk

Alternatief Forum Nederland Vlaanderen

Alternatief Forum Nederland Vlaanderen

Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.
Alternatief Forum Nederland Vlaanderen

Forum om alternatief nieuws te delen en te bespreken

Laatste onderwerpen en discussies, hier
AFNV webstek, hier
AFNV op Telegram, hier
AFNV op Twitter, hier

+3
Ankie
Jan
Hannes
7 plaatsers

  Oekraïne Draad

  Hannes
  Hannes
  Admin


  Aantal berichten : 472
  Registratiedatum : 28-05-22

  Oekraïne Draad Empty Oekraïne Draad

  Bericht van Hannes zo mei 29, 2022 3:01 pm

  Britse huurlingen die in Oekraïne vochten, krijgen doodstraf

  Door DissidentNL -2022-05-29

  Drie vermoedelijke huurlingen uit Groot-Brittannië en Marokko, die zich aansloten bij het Oekraïense leger en later gevangen werden genomen door de troepen van de Volksrepubliek Donetsk (DPR), kunnen daar de doodstraf tegemoet zien, zei het Bureau van de procureur-generaal van de republiek op vrijdag, meldt RT.

  Viktor Gavrilov, de woordvoerder van justitie, onthulde dat een onderzoek naar de activiteiten van “een groep buitenlandse huurlingen” die naar verluidt “deelnamen aan de voorbereiding en uitvoering van vijandelijkheden tegen de DPR,” was voltooid en dat een strafzaak “volledig was gevormd.”

  “Het materiaal van de zaak is overgedragen aan een van de rechtbanken van de republiek voor onderzoek dat, rekening houdend met oorlogstijd, zou kunnen resulteren in de toepassing van de doodstraf,” vertelde Gavrilov aan journalisten.

  Het bureau van de procureur-generaal verklaarde dat het onderzoek had bevestigd dat de Britten Shaun Pinner en Andrew Hill, samen met de Marokkaan Ibrahim Saadoun, betrokken waren bij misdrijven die onder drie artikelen van het strafwetboek van de DPR vallen: “het plegen van misdrijven door een groep personen”, “de gewelddadige overname of van de macht”, en “huurlingenhandel”.

  Volgens het wetboek van strafrecht van de DVR kan huurling zijn, dat internationaal als een misdrijf wordt beschouwd, worden bestraft met een gevangenisstraf van drie tot zeven jaar, en het met geweld grijpen van de macht – met 12 tot 20 jaar. Verzwarende omstandigheden of oorlogstijd kunnen leiden tot de doodstraf.

  De Russische militaire woordvoerder generaal-majoor Igor Konashenkov zei eerder dat het beste wat de buitenlandse huurlingen konden verwachten een “lange gevangenisstraf” was.

  Pinner en een andere vermeende Britse huurling, Aiden Aslin, hebben de Britse premier Boris Johnson opgeroepen om hun ruil tegen de Oekraïense oppositieleider Viktor Medvedchuk, die door de Oekraïense strijdkrachten werd vastgehouden, te vergemakkelijken. Londen heeft zich er echter kennelijk toe beperkt Pinner en Aslin “krijgsgevangenen” te noemen, in plaats van “huurlingen”, en heeft gezegd dat zij dienovereenkomstig moeten worden behandeld.

  Begin mei publiceerde Andrew Hill een video waarin hij zei dat hij na zijn komst naar Oekraïne besefte dat “het daar een hel was”. Hij beweerde ook dat de buitenlandse huurlingen met wie hij vocht “echt slechte mensen en sadisten” waren.

  “Ik begrijp dat alles verkeerd is gedaan en ik hoop op clementie van de Volksrepubliek Donetsk,” zei hij.

  https://dissident.one/2022/05/29/britse-huurlingen-die-in-oekraine-vochten-krijgen-doodstraf/


  Laatst aangepast door Hannes op vr jun 03, 2022 10:03 am; in totaal 1 keer bewerkt

  DawnCannon en Eva vinden dit bericht leuk

  Hannes
  Hannes
  Admin


  Aantal berichten : 472
  Registratiedatum : 28-05-22

  Oekraïne Draad Empty Re: Oekraïne Draad

  Bericht van Hannes vr jun 03, 2022 9:19 am

  13-jarige Faina uit Oekraïne: ‘Jullie media spreken niet de waarheid’

  2 juni 2022 21:15

  De Duitse journalist Alina Lipp sprak onlangs met het 13-jarige oorlogskind Faina uit het Oekraïense Loehansk. Faina werd bekend in Duitsland nadat ze de 12-jarige Ella uit Hamburg, die Poetin in het journaal van de ARD een kindermoordenaar noemde, een verhelderende brief had gestuurd. Faina schreef onder meer dat Rusland haar en andere Oekraïners helpt en beschermt.

  Lipp vroeg haar of ze weet hoe de westerse media berichten over de gebeurtenissen in de Donbass. “Vertellen ze de waarheid?” vroeg de journalist. “In de meeste gevallen is het niet waar.”

  “Ze zeggen bijvoorbeeld dat de Donbass zichzelf beschoten heeft of dat Rusland de Donbass heeft aangevallen,” lichtte Faina toe. Ze zei dat Loehansk al acht jaar in oorlog is met Oekraïne.

  Hoe kun je zoiets schrijven?

  Het meisje moest vaak schuilen in de kelder. Het was beangstigend, er werd geschoten, vertelde ze. Waarom doodt het Oekraïense leger burgers? “Waarschijnlijk omdat het slechte mensen zijn.”

  Faina zei ook dat het Azov-bataljon haar een brief had geschreven waarin stond dat ze haar wilden doden, voor de ogen van haar hele familie. Ze was daar erg van geschrokken. “Hoe kun je zoiets schrijven?”

  Helaas was het noodzakelijk

  Hoewel ze pas 13 jaar is, heeft Faina al meerdere boeken en verzamelwerken geschreven. In één van haar boeken schrijft ze over de toekomst van Donetsk en in een ander boek over hoe ze de oorlog heeft beleefd. Haar meest recente boek gaat over een wereld zonder oorlog en ziekte.

  Op de vraag wat ze ervan vindt dat Poetin een speciale militaire operatie heeft gelanceerd, antwoordde ze: “Helaas was het noodzakelijk. De Russen helpen.”

  Faina is overigens van plan om nog veel meer boeken te schrijven. Haar volgende boek gaat waarschijnlijk over de kosmos.

  Waarover precies? “Dat is geheim.”  https://www.ninefornews.nl/13-jarige-faina-uit-oekraine-jullie-media-spreken-niet-de-waarheid/

  DawnCannon, Jan en Eva vinden dit bericht leuk

  Hannes
  Hannes
  Admin


  Aantal berichten : 472
  Registratiedatum : 28-05-22

  Oekraïne Draad Empty Re: Oekraïne Draad

  Bericht van Hannes vr jun 03, 2022 10:06 am

  Een IJslandse journalist bezocht Oekraïense legerbases en vond: “De hypocrisie van het Westen is schokkend”

  Door DissidentNL -2022-06-03

  Oekraïne Draad Haukur-Hauksson-696x412

  De IJslandse journalist Haukur Hauksson bezocht bevrijde gebieden in de Donbass in Oekraïne. Hij zag met zijn eigen ogen wat daar gebeurde.

  Hauksson bezocht onder meer Donetsk, Debaltseve, Volnovacha en Luhansk. Na de door het Westen georganiseerde staatsgreep in 2014 begon het Oekraïense leger terreur te zaaien, zegt de journalist. Vooral de Russischtalige Oekraïners in het oosten van het land hadden hieronder te lijden en daarom steunden zij de militaire operatie.

  De IJslandse journalist is blij met de komst van het Russische leger. In een gesprek met RIA FAN zei hij dat de mensen de plunderingen en de arrogantie beu zijn. “Er zijn veel nazi’s in Oekraïne die het Russische volk haten. De mensen hopen dat er een einde komt aan de terreur in de Donbass. De hypocrisie van het Westen is schokkend”.

  In verschillende Oekraïense militaire bases stuitte Hauksson op nazi-vlaggen, nazi-literatuur, hakenkruizen, alsook op alcohol en drugs. De soldaten behandelden de lokale bevolking zeer slecht. Ze namen huizen in beslag en gooiden mensen eruit. Hauksson bezocht een van deze huizen.

  De journalist zei dat de westerse media onjuiste informatie verspreiden over de Russische troepen in Oekraïne. Zondagavond zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov in een interview met de Franse tv-zender TF1 dat de bevrijding van de Donbass-regio een absolute prioriteit is in de speciale militaire operatie.

  Lavrov zei dat hij ervan uitging dat veel andere regio’s ook niet bereid waren terug te keren naar het gezag van de Oekraïense regering in Kiev, die hij omschreef als een regime van neonazi’s.

  https://dissident.one/2022/06/03/een-ijslandse-journalist-bezocht-oekraiense-legerbases-en-vond-de-hypocrisie-van-het-westen-is-schokkend/

  DawnCannon, Jan en Eva vinden dit bericht leuk

  Jan
  Jan
  Moderator


  Aantal berichten : 378
  Registratiedatum : 28-05-22

  Oekraïne Draad Empty Re: Oekraïne Draad

  Bericht van Jan di jun 07, 2022 11:14 am

  ‘Oekraïne moet stormram zijn voor volgende stap in Great Reset’

  Robin de Boer 7 juni 2022 11:05

  De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov heeft zaterdag gezegd dat Oekraïne van het Westen geen onderhandelingen mag voeren met Rusland. Lavrov beschuldigde het Westen, geleid door Groot-Brittannië en de Verenigde Staten, ervan Oekraïne te gebruiken als instrument om Rusland te beteugelen en uit te putten.

  In een interview zei hij dat het Westen Oekraïne heeft verboden om verder te onderhandelen met Rusland, dat twee maanden geleden Oekraïense voorstellen heeft geaccepteerd die moesten dienen als basis voor een oplossing.

  Averechts

  De westerse landen hebben Oekraïne gedwongen om zich harder op te stellen tegenover Rusland, zei hij. Over de economische sancties zei Lavrov dat ze averechts werken en dat het Westen er meer last van heeft dan Rusland.

  Lavrov zei dat zijn land eerder grote hoeveelheden landbouwproducten heeft ingevoerd, die het hebben veranderd in het grootste landbouwland ter wereld. Hij voegde toe dat de oliemarkt niet wordt gedreven door politieke grillen.

  Daarom mag er geen vrede komen

  “Oekraïne moet de stormram zijn voor de volgende stap in de Great Reset,” reageert FVD-voorman Thierry Baudet. “Daarom wil het Westen oorlog. Daarom mag er geen vrede komen. Arme Oekraïners.”

  https://www.ninefornews.nl/oekraine-moet-stormram-zijn-voor-volgende-stap-in-great-reset/

  Hannes en Eva vinden dit bericht leuk

  Ankie
  Ankie


  Aantal berichten : 209
  Registratiedatum : 01-06-22

  Oekraïne Draad Empty Re: Oekraïne Draad

  Bericht van Ankie di jun 07, 2022 2:45 pm

  Allemaal in het belang van één enkele agenda uitgevoerd door NAVO, EU, VN en USA in opdracht van hen die ook Duitsland ten gronde hebben gericht.

  Hannes, Jan en Eva vinden dit bericht leuk

  Hannes
  Hannes
  Admin


  Aantal berichten : 472
  Registratiedatum : 28-05-22

  Oekraïne Draad Empty Re: Oekraïne Draad

  Bericht van Hannes di jun 07, 2022 3:18 pm

  Ankie schreef:Allemaal in het belang van één enkele agenda uitgevoerd door NAVO, EU, VN en USA in opdracht van hen die ook Duitsland ten gronde hebben gericht.

  Geheel mee eens, echter het U.K. mag u ook aan deze lijst toevoegen, allemaal een pot nat die dansen naar de pijpen van van de lange neus.

  Zelf denk ik dat na Duitsland, Servië een "proeftuin" voor ze is geweest wat resulteert in wat we nu in Oekraïne aanschouwen. Tevens denk ik dat Oekraïne niet het laatste "gevalletje" zal zijn van deze sekte en hun handlangers.

  Jan, Ankie en Eva vinden dit bericht leuk

  Jan
  Jan
  Moderator


  Aantal berichten : 378
  Registratiedatum : 28-05-22

  Oekraïne Draad Empty Re: Oekraïne Draad

  Bericht van Jan di jun 07, 2022 4:43 pm

  Hannes schreef:
  Ankie schreef:Allemaal in het belang van één enkele agenda uitgevoerd door NAVO, EU, VN en USA in opdracht van hen die ook Duitsland ten gronde hebben gericht.

  Geheel mee eens, echter het U.K. mag u ook aan deze lijst toevoegen, allemaal een pot nat die dansen naar de pijpen van van de lange neus.

  Zelf denk ik dat na Duitsland, Servië een "proeftuin" voor ze is geweest wat resulteert in wat we nu in Oekraïne aanschouwen. Tevens denk ik dat Oekraïne niet het laatste "gevalletje" zal zijn van deze sekte en hun handlangers.

  Duitsland is meerdere keren ten gronde gericht steeds zijn ze daar bovenop gekomen of dat nu ook gaat lukken, ik heb er een hard hoofd in. Wat Oekraïne betreft is een duidelijk geval van een verloren zaak, mits Poetin de hele handel daar naar zich toetrekt is het over en sluiten voor het Oekraïner volk en mogen ze ervaren wat wij ervaren, de joodse kont kussen en daarmee zichzelf uitvlakken!

  Hannes, Ankie en Eva vinden dit bericht leuk

  Hannes
  Hannes
  Admin


  Aantal berichten : 472
  Registratiedatum : 28-05-22

  Oekraïne Draad Empty Re: Oekraïne Draad

  Bericht van Hannes di jun 07, 2022 5:19 pm

  Jan schreef:
  Hannes schreef:
  Ankie schreef:Allemaal in het belang van één enkele agenda uitgevoerd door NAVO, EU, VN en USA in opdracht van hen die ook Duitsland ten gronde hebben gericht.

  Geheel mee eens, echter het U.K. mag u ook aan deze lijst toevoegen, allemaal een pot nat die dansen naar de pijpen van van de lange neus.

  Zelf denk ik dat na Duitsland, Servië een "proeftuin" voor ze is geweest wat resulteert in wat we nu in Oekraïne aanschouwen. Tevens denk ik dat Oekraïne niet het laatste "gevalletje" zal zijn van deze sekte en hun handlangers.

  Duitsland is meerdere keren ten gronde gericht steeds zijn ze daar bovenop gekomen of dat nu ook gaat lukken, ik heb er een hard hoofd in. Wat Oekraïne betreft is een duidelijk geval van een verloren zaak, mits Poetin de hele handel daar naar zich toetrekt is het over en sluiten voor het Oekraïner volk en mogen ze ervaren wat wij ervaren, de joodse kont kussen en daarmee zichzelf uitvlakken!

  In Duitsland stroomt het vol met anti Blanke uitvreters!

  Duitsland: 66% van de migranten in de bijstand, 5,6% van de autochtone bevolking in de bijstand

  Ons wordt altijd verteld dat migratie nodig is tegen de vergrijzing, maar politici liegen, altijd, over alles. Migranten komen niet om het werk te doen waar wij te oud voor zijn, migranten worden hier naar toe gehaald om ons te vervangen.

  Als het doel zou zijn de beroepsbevolking op peil te houden, zou je verwachten dat allereerst de eigen bevolking op peil gehouden zou worden. Een gratis eerste huis voor jonge stelletjes en een premie voor elk kind dat ze maken (onder Ghadaffi kon het), maar het tegenovergestelde gebeurt; huizen en de kindpremies (kinderbijslag) gaan naar buitenlanders. De eigen jeugd wordt hormoonblokkers aangeraden terwijl hun geslachtsdelen verwijderd worden. Het is een uitroeiingsoorlog niet minder.

  Meer hier ; https://dissident.one/2022/06/06/duitsland-66-van-de-migranten-in-de-bijstand-56-van-de-autochtone-bevolking-in-de-bijstand/

  Jan, Ankie en Eva vinden dit bericht leuk

  Ankie
  Ankie


  Aantal berichten : 209
  Registratiedatum : 01-06-22

  Oekraïne Draad Empty Re: Oekraïne Draad

  Bericht van Ankie di jun 07, 2022 5:56 pm

  Hannes het zal in veel Europese landen niet anders zijn. Nu drukken ze er dingen doorheen zonder slag of stoot wat de zwakte van de Europese landen op een pijnlijke manier aantoont. Wat er tegen te doen en hoe te handelen blijft de grote vraag.

  Hannes, Jan en Eva vinden dit bericht leuk

  Hannes
  Hannes
  Admin


  Aantal berichten : 472
  Registratiedatum : 28-05-22

  Oekraïne Draad Empty Re: Oekraïne Draad

  Bericht van Hannes wo jun 08, 2022 9:54 am

  Nederlandse journalist op Oekraïense ‘dodenlijst’ gezet na onthullingen: ‘Ik blijf voorlopig in Rusland’

  7 juni 2022

  Journalist Sonja van den Ende was vorige maand getuige voor de VN over de misdrijven die met name het Oekraïense Azov-bataljon heeft gepleegd in Marioepol. “Ik was daar in Marioepol. Zoveel nepverhalen zijn er verspreid, maar er is niet één Nederlandse journalist in Marioepol. Het zijn nepverhalen in de reguliere media,” verzucht ze.

  “Maar als je net als ik met het Russische leger naar de ‘afgesplitste’ republieken Donetsk en Loehansk meereist om te zien wat er echt gebeurt, word je als terrorist beschouwd door het ‘vrije’ Westen en word je op de Oekraïense/Amerikaanse ‘dodenlijst’ gezet,” klaagt Van den Ende. Het gaat om de website Myrotvorets, wat ‘vredestichter’ betekent.

  Ze wijst erop dat ook de Hongaarse president Orban en Kissinger op deze vijandenlijst staan. “Dit is de reden dat ik voorlopig in Rusland blijf, de lijst wordt namelijk gefinancierd door de CIA en EU,” schrijft de journalist op haar website.

  Oekraïne Draad Myroveters-lijst-1
  Foto: Sonja van den Ende op Oekraïense ‘dodenlijst’ gezet (Sonja van den Ende)

  Doodgeschoten

  Onder andere militairen, ambtenaren, sociale mediagebruikers en journalisten staan op de website. Orban werd op 6 april toegevoegd. De website omschrijft hem als ‘een handlanger van Russische oorlogsmisdadigers’.

  De 99-jarige Kissinger werd toegevoegd nadat hij op het World Economic Forum in Davos had gezegd dat het ophitsen van Rusland een bedreiging vormt voor de stabiliteit in Europa.

  Verschillende journalisten op de lijst hebben bedreigingen ontvangen. De Oekraïense journalist Oles Boezina stierf enkele dagen nadat zijn naam op de lijst was verschenen. Hij werd doodgeschoten in Kiev.

  ‘EU komt ten val door eigen propaganda’

  Sommige Oekraïense rechtbanken erkennen informatie die Myrotvorets verzamelt als bewijs. Vorig jaar riep het Europees Parlement Oekraïne op de website te verbieden, maar president Zelenski zei dat dit buiten zijn bevoegdheid valt. De Oekraïense overheid heeft nog steeds geen maatregelen genomen tegen de ‘dodenlijst’.

  “De EU komt ten val door hun eigen propaganda, hun oorlogen en criminele activiteiten,” benadrukt Van den Ende. “Illegale, niet goed geteste vaccinaties, het verspreiden van biowapens, het creëren en steunen van huurlingen zoals jihadisten en neonazi’s in het Midden-Oosten en Oekraïne, die duizenden mensen hebben vermoord.”

  https://www.ninefornews.nl/nederlandse-journalist-op-oekraiense-dodenlijst-gezet-na-onthullingen-ik-blijf-voorlopig-in-rusland/

  Jan, Ankie en Eva vinden dit bericht leuk

  Ankie
  Ankie


  Aantal berichten : 209
  Registratiedatum : 01-06-22

  Oekraïne Draad Empty Re: Oekraïne Draad

  Bericht van Ankie wo jun 08, 2022 4:22 pm

  Schande dat hier niets aan gedaan word nee liever staan ze te klappen voor deze joodse klootzak in de Europese landen. Evil or Very Mad

  Hannes, Jan en Eva vinden dit bericht leuk

  Jan
  Jan
  Moderator


  Aantal berichten : 378
  Registratiedatum : 28-05-22

  Oekraïne Draad Empty Re: Oekraïne Draad

  Bericht van Jan wo jun 08, 2022 6:02 pm

  Ankie schreef:Schande dat hier niets aan gedaan word nee liever staan ze te klappen voor deze joodse klootzak in de Europese landen. Evil or Very Mad

  Mee eens zolang het anti Blanke zaken betreft staat de gehele georkestreerde bende te schreeuwen en te buigen, de joodse kont kussen geeft erg bruine lippen.

  Hannes en Eva vinden dit bericht leuk

  Hannes
  Hannes
  Admin


  Aantal berichten : 472
  Registratiedatum : 28-05-22

  Oekraïne Draad Empty Re: Oekraïne Draad

  Bericht van Hannes do jun 09, 2022 8:49 am

  8 juni 2014
  Precies 8 jaar geleden stierf
  Pauline Vyacheslavovna, 6 jaar jong en een van de eerste kinderen gedood in Donbass.

  Ze werd slachtoffer van een Oekraïense granaat die insloeg in haar huis. Wie herdenkt haar?

  Oekraïne Draad FUt0BofX0AEO1zY?format=jpg&name=small

  Jan, Ankie en Eva vinden dit bericht leuk

  Ankie
  Ankie


  Aantal berichten : 209
  Registratiedatum : 01-06-22

  Oekraïne Draad Empty Re: Oekraïne Draad

  Bericht van Ankie do jun 09, 2022 4:01 pm

  Triest en treurig het tekent wel dat we over zulke zaken niet horen in de westerse reguliere media.

  Hannes, Jan en Eva vinden dit bericht leuk

  Hannes
  Hannes
  Admin


  Aantal berichten : 472
  Registratiedatum : 28-05-22

  Oekraïne Draad Empty Re: Oekraïne Draad

  Bericht van Hannes do jun 09, 2022 6:03 pm

  Britse krijgsgevangenen in Mariupol ter dood veroordeeld door Rusland Very Happy

  De Britse krijgsgevangenen Aiden Aslin en Shaun Pinner, die vastzitten in Mariupol, zijn samen met een Marokkaanse man ter dood veroordeeld door de Russische strijdkrachten. Dat meldt onder meer BBC News op basis van het Russische persbureau RIA Novosti.

  Meer hier ; https://www.nu.nl/spanningen-oekraine/6205592/britse-krijgsgevangenen-in-mariupol-ter-dood-veroordeeld-door-rusland.html

  Prima meewerken aan het afslachten van kinderen verdient geen enkele compassie meer daarover is hier te lezen ; https://eng.ombudsman-dnr.ru/
  Hannes
  Hannes
  Admin


  Aantal berichten : 472
  Registratiedatum : 28-05-22

  Oekraïne Draad Empty Re: Oekraïne Draad

  Bericht van Hannes ma jun 13, 2022 6:02 pm

  Poolse Europarlementariër wil dat Westen Oekraïne voorziet van kernwapens. Kremlin reageert onmiddellijk

  Door DissidentNL -2022-06-13

  Vanaf april werden in Polen gevaarlijke verklaringen afgelegd over regionale aspiraties op het gebied van kernwapens – kennelijk als “dreigement” aan het adres van Rusland in verband met de invasie van Oekraïne. Eerder deze maand, bijvoorbeeld, suggereerde vice-premier Jaroslaw Kaczynski, leider van de Poolse regeringspartij, dat een “hardere” anti-Russische defensiepolitiek ook zou inhouden dat Polen “openstaat” voor het inzetten van kernwapens in het land, meldt Zero Hedge.

  Maar dit weekend werd de retoriek verhevigd en lokte een felle reactie van Moskou uit toen Radoslaw Sikorski, een Pools lid van het Europees Parlement en voormalig minister van Buitenlandse Zaken, voorstelde dat het Westen Kiev kernwapens zou moeten geven. “Het Westen heeft het recht Oekraïne kernkoppen te geven, zodat het zijn onafhankelijkheid kan beschermen”, zei Sikorski volgens regionale bronnen.

  In een bericht van Yahoo News/Ukrayinska Pravda staat: “Hij stelde dat Rusland de voorwaarden van het Memorandum van Boedapest over veiligheidsgaranties had geschonden door te weigeren de soevereiniteit en integriteit van Oekraïne te respecteren, zodat de kernwapens aan Kiev zouden moeten worden teruggegeven, ook al hadden de Oekraïners ze vrijwillig van de hand gedaan.

  In reactie hierop waarschuwde een hooggeplaatste ambtenaar van de Russische Doema dat een dergelijk scenario zou betekenen dat Midden-Europa feitelijk zou “ophouden te bestaan”, aangezien dit zeker een nucleaire oorlog zou ontketenen:

  Meer hier ; https://dissident.one/2022/06/13/poolse-europarlementarier-wil-dat-westen-oekraine-voorziet-van-kernwapens-kremlin-reageert-onmiddellijk/

  Jan vinden dit bericht leuk

  Hannes
  Hannes
  Admin


  Aantal berichten : 472
  Registratiedatum : 28-05-22

  Oekraïne Draad Empty Re: Oekraïne Draad

  Bericht van Hannes wo jun 15, 2022 3:46 pm

  Jan, Ankie en Eva vinden dit bericht leuk

  Hannes
  Hannes
  Admin


  Aantal berichten : 472
  Registratiedatum : 28-05-22

  Oekraïne Draad Empty Re: Oekraïne Draad

  Bericht van Hannes vr jun 17, 2022 8:37 am

  Jan, Ankie en Eva vinden dit bericht leuk

  Hannes
  Hannes
  Admin


  Aantal berichten : 472
  Registratiedatum : 28-05-22

  Oekraïne Draad Empty Re: Oekraïne Draad

  Bericht van Hannes ma jun 20, 2022 12:25 pm

  Getuige bloedbad van Boetsja treedt naar buiten: ‘Dit is veel erger dan fascisme, dit is satanisme’

  20 juni 2022

  In april reageerde de Tweede Kamer geschokt op beelden van het bloedbad dat zich terugtrekkende Russische militairen volgens de Oekraïense autoriteiten hadden aangericht in Boetsja, een voorstad van Kiev.

  Veel Kamerleden spraken van oorlogsmisdaden. “Poetin en zijn leger moeten hiervoor vervolgd worden. Zo snel mogelijk,” reageerde D66-fractievoorzitter Jan Paternotte.

  Getuigenverslagen schetsen een beeld dat in schril contrast staat met de versie van de werkelijkheid die ons is voorgeschoteld door de Oekraïense autoriteiten. Freelance journalist Sonja van den Ende heeft een brief gepubliceerd van Roman, een priester die is gevlucht uit Boetsja en momenteel in Kiev verblijft.

  Geschokt

  Hij schrijft dat zijn huis, net als veel andere huizen in Boetsja en omgeving, is geplunderd. “De Oekraïense pers beschuldigt de Russische troepen van het plunderen van Boetsja en de mensen in het Westen geloofden het,” aldus Roman.

  De mensen die nog in Boetsja wonen, zijn geschokt door wat ze hebben gezien en beginnen zich nu uit te spreken, vervolgt hij.

  De Russen verlieten Boetsja op 30 maart. Op 31 maart werd de voorstad geplunderd door het Oekraïense leger. Overal werd ingebroken, huizen werden geplunderd en leeggeroofd, mensen werden doodgeschoten. Iedereen weet ervan, maar mensen zwijgen omdat ze bang zijn, aldus de priester. “Tien dagen lang werd er geplunderd.”

  Beestachtige slachting

  “Denk je dat er sprake is van fascisme in Oekraïne? Nee, ik zou dit geen fascisme willen noemen. Dit is nog veel erger dan dat; het is satanisme!” schrijft priester Roman, die spreekt van een ‘beestachtige slachting’. “De nazi’s hebben hun eigen volk niet beroofd of gedood. Dit satanisme is vreselijk, zinloos en genadeloos!”

  Over de zo’n 3000 mensen die zijn achtergebleven in Boetsja zegt Roman: “Ze hebben alles gezien, ze weten alles en zullen alles vertellen. Nu zien en weten de mensen wie hun echte vijand is!” De priester zegt dat hij zich bij het leger gaat aanmelden om zijn moederland ‘te bevrijden van dit satanisme’.

  https://www.ninefornews.nl/getuige-bloedbad-van-boetsja-treedt-naar-buiten-dit-is-veel-erger-dan-fascisme-dit-is-satanisme/

  Ankie, Eva en Ave vinden dit bericht leuk

  Hannes
  Hannes
  Admin


  Aantal berichten : 472
  Registratiedatum : 28-05-22

  Oekraïne Draad Empty Re: Oekraïne Draad

  Bericht van Hannes ma jun 20, 2022 3:52 pm

  Ankie vinden dit bericht leuk

  Hannes
  Hannes
  Admin


  Aantal berichten : 472
  Registratiedatum : 28-05-22

  Oekraïne Draad Empty Re: Oekraïne Draad

  Bericht van Hannes di jun 21, 2022 10:02 am  Daar heeft Rene Kemp een terecht punt. Na de Britse en Franse garanties aan Polen dacht de Poolse militaire dictatuur Duitsland ongebreideld te kunnen treiteren. Dat resulteerde in de moord op- en onteigening van Duitsers in de voorheen Duitse gebieden die bij het Verdrag van Versailles aan Polen waren toegevallen en uiteindelijk op 5 augustus 1939 de Poolse sluiting van de grenzen van Danzig voor invoer van alle levensmiddelen.

  https://dissident.one/2022/06/21/rusland-eist-dat-litouwen-openlijk-vijandige-blokkade-opheft/

  Jan, Ankie en Eva vinden dit bericht leuk

  Jan
  Jan
  Moderator


  Aantal berichten : 378
  Registratiedatum : 28-05-22

  Oekraïne Draad Empty Re: Oekraïne Draad

  Bericht van Jan vr jun 24, 2022 1:23 pm

  Graan kan Oekraïne niet uit, maar wapens er wel in?

  Door DissidentNL -2022-06-24

  De valsheid van de westerse beschuldigingen dat Rusland de graanexport uit Oekraïne blokkeert, blijkt uit het feit dat het Westen Oekraïne voorziet van onbeperkte wapens, maar naar verluidt niet in staat is graan het land uit te halen, beweert Thomas Röper.

  Maria Zakharova, de woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, heeft woensdag tijdens haar reguliere persconferentie een officiële verklaring afgelegd , die ik heb vertaald.

  Begin van de vertaling:

  Lees verder bij de bron https://dissident.one/2022/06/24/graan-kan-oekraine-niet-uit-maar-wapens-er-wel-in/

  Ankie vinden dit bericht leuk

  Géant de Pierre
  Géant de Pierre


  Aantal berichten : 54
  Registratiedatum : 26-06-22

  Oekraïne Draad Empty Re: Oekraïne Draad

  Bericht van Géant de Pierre zo jun 26, 2022 12:10 pm

  Oekraïne voorzien van westerse wapens lijd alleen maar tot meer bloedvergieten. En het was natuurlijk ook niet zo verstandig om Rusland te omsingelen met Amerikaanse legerbasissen. Vroeg of laat hadden het westen deze reactie van Rusland kunnen verwachten.

  Hannes, Jan, Ankie, Eva en Ave vinden dit bericht leuk

  Hannes
  Hannes
  Admin


  Aantal berichten : 472
  Registratiedatum : 28-05-22

  Oekraïne Draad Empty Re: Oekraïne Draad

  Bericht van Hannes ma jun 27, 2022 1:17 pm

  Jan vinden dit bericht leuk

  Hannes
  Hannes
  Admin


  Aantal berichten : 472
  Registratiedatum : 28-05-22

  Oekraïne Draad Empty Re: Oekraïne Draad

  Bericht van Hannes wo jul 06, 2022 11:37 am

  Oekraïense beschieting doodt tienjarig meisje

  by doezelfnormaal | jul 6, 2022

  Het kind werd verscheurd door een granaat die een woonwijk in Donetsk trof, vertelde de wanhopige familie aan journalisten.

  Een 10-jarig meisje zat bij een bank voor haar huis in Donetsk toen een granaat, afgevuurd door Oekraïense troepen, midden op straat neerkwam en haar doodde. Het kind werd verscheurd door granaatscherven, vertelde de rouwende familie aan het videopersbureau Ruptly van RT .

  “Mijn kleindochter is in drie stukken geblazen”

  vertelde de grootvader van het meisje aan journalisten. ‘Kijk daar, overal is bloed,’ zei hij, wijzend naar de metalen poorten die naar de tuin van zijn huis leidden.

  Er lagen nog steeds plassen bloed op de straat op de plek waar het meisje door de granaatscherven was geraakt.

  ‘Ze is niet thuisgekomen,’ voegde de grootvader van het meisje eraan toe, wijzend op de gymschoenen van het meisje, die op de grond bij het hek van haar huis lagen. Het lichaam van het meisje is al naar een mortuarium gebracht. ‘Zij en een jongen… ze liepen gewoon rond,’ zei de moeder van het meisje. ‘Ze probeerde naar huis te rennen…’ begon ze, voordat ze in tranen uitbarstte.

  Meer hier ; https://doezelfnormaal.nl/news/rt-oekraiense-beschieting-doodt-tienjarig-meisje/

  Jan vinden dit bericht leuk


  Gesponsorde inhoud


  Oekraïne Draad Empty Re: Oekraïne Draad

  Bericht van Gesponsorde inhoud


   Het is nu vr maa 24, 2023 6:04 pm