Alternatief Forum Nederland VlaanderenWord lid van het forum, het is snel en gemakkelijk

Alternatief Forum Nederland Vlaanderen

Alternatief Forum Nederland Vlaanderen

Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.
Alternatief Forum Nederland Vlaanderen

Forum om alternatief nieuws te delen en te bespreken

Laatste onderwerpen en discussies, hier
AFNV webstek, hier
AFNV op Telegram, hier
AFNV op Twitter, hier

+3
Ankie
Jan
Hannes
7 plaatsers

  Oekraïne Draad

  Ave
  Ave


  Aantal berichten : 117
  Registratiedatum : 19-06-22

  Oekraïne Draad - Pagina 2 Empty Re: Oekraïne Draad

  Bericht van Ave vr jul 08, 2022 9:54 am

  Baudet vs kartel over Oekraïne (volledige inbreng debat)

  7 jul. 2022 FVD-fractievoorzitter Thierry Baudet geeft een masterclass geopolitiek aan andere Kamerleden inzake het militaire conflict in Oekraïne.

  Hannes, Jan, Ankie en Eva vinden dit bericht leuk

  Hannes
  Hannes
  Admin


  Aantal berichten : 472
  Registratiedatum : 28-05-22

  Oekraïne Draad - Pagina 2 Empty Re: Oekraïne Draad

  Bericht van Hannes di jul 12, 2022 5:21 pm

  Jan, Ankie, Ave en Sandra Schol vinden dit bericht leuk

  Hannes
  Hannes
  Admin


  Aantal berichten : 472
  Registratiedatum : 28-05-22

  Oekraïne Draad - Pagina 2 Empty Re: Oekraïne Draad

  Bericht van Hannes vr jul 15, 2022 9:21 am

  Het ultieme doel van de oorlog in Oekraïne

  14 juli 2022

  De oorlog in Oekraïne komt als een geschenk uit de hemel voor de machthebbers, want nu ineens zijn er allerlei dingen mogelijk.

  Maar, dat alles heeft totaal niets te maken met het werkelijke doel van de oorlog in Oekraïne.

  Wat we nu zien in Oekraïne is een beeld zoals dat door de MSM voor ons wordt geschilderd.

  Dat is belangrijk, want daarmee kunnen ze ieder gewenst beeld creëren en het is dan ook niet voor niets dat er censuur op Chinese wijze wordt toegepast waardoor mensen hier bijvoorbeeld geen Russische nieuwskanalen meer kunnen volgen.

  Het beeld dat dan wordt gecreëerd is het arme Oekraïne dat vanuit het niets wordt aangevallen door het agressieve Rusland van Vladimir Poetin en daarom is de oorlog in Oekraïne een oorlog van ons allemaal.

  In werkelijkheid is deze oorlog veroorzaakt door Amerika met, zoals gewoonlijk, in de achtergrond Israël.

  Voor ons begint het allemaal in 2014 als er een Amerikaans/Israëlische staatsgreep wordt gepleegd in Oekraïne. Voor meer achtergronden en dat de sporen naar de ‘usual suspects’ leiden verwijzen wij naar dit eerdere artikel.

  Sinds die tijd bepaalt Amerika wat er gebeurt in Oekraïne en aangezien Amerika wordt bestuurd door Israël bepalen zij het verdere verloop van de gebeurtenissen.

  Het is dan ook niet Joe Biden die werd gekozen tot nieuwe president van Amerika.

  Oekraïne Draad - Pagina 2 Biden1

  Na de verkiezingen bleek onze voorspelling helemaal correct, want de sleutelposities binnen de Amerikaanse regering kwamen in handen van Israël.

  Oekraïne Draad - Pagina 2 Commie1

  Er wordt gezegd dat de oorlog in Oekraïne een proxyoorlog is tussen Amerika en Rusland. In werkelijkheid is het dan ook een proxyoorlog tussen Israël en Rusland.

  Natuurlijk is de oorlog in Oekraïne precies wat men nodig heeft om Europa versneld te slopen, maar daarnaast spelen er dan ook heel andere zaken in het gebied dat nu Oekraïne heet.

  Zo schreven wij in 2015 het volgende:

  Het is de laatste tijd vrij rustig geweest in het oosten van Oekraïne en het inmiddels bij Rusland behorend schiereiland de Krim.

  Aan die rust lijkt nu een einde te zijn gekomen.

  Dat is ook niet zo vreemd want de Krim is nog steeds Russisch en het oosten van Oekraïne heeft nog steeds niet toegegeven aan de druk van Kiev en het Westen.

  Er spelen natuurlijk allerlei belangen, maar wellicht het grootste belang is dat de Chazaren hun land terug willen. Het volk dat wij onterecht Joden noemen en op dit moment het land van de Palestijnen bezet houdt.

  Zoals wij schreven in een eerder artikel:

  Waar we nu dus mee te maken hebben in het moderne Israël is een kunstmatig gecreëerd land gedomineerd door Joden die geen enkele verwantschap hebben met de Joden uit de tijd van Jezus; niet geografisch noch genetisch of spiritueel.

  We zien een van oorsprong Turks nomadenvolk dat vanwege bepaalde voordelen meer dan duizend jaar geleden zich bekeerde tot een vorm van Judaïsme.

  Vorig jaar kwam er een geheim Joods plan aan het licht waarbij men wil proberen het originele thuisland van de Joden/Chazaren weer in bezit te nemen. Een land dat voor een deel in Oekraïne ligt, maar waarbinnen vooral de Krim heel erg belangrijk is.

  Vooral de Krim wordt door de Joden/Chazaren beschouwd als hun echte thuisland en dat willen ze hoe dan ook weer in handen krijgen.

  Oekraïne Draad - Pagina 2 Cha1

  Tot zover het eerdere artikel. In bovenstaande wordt verwezen naar een artikel dat in 2014 is geplaatst door The Times of Israël.

  Bij The Times of Israël kom je vaak dingen tegen die je niet snel zult vinden in andere Israëlische media, zoals bijvoorbeeld het volgende:

  On 1 August 2014, an article entitled "When Genocide is Permissible" and recommending the obliteration of the entire population of Gaza Strip was published on the blogs by a regular contributor. The article was later deleted. Opinion editor Miriam Herschberg said that the article did not conform to their editorial guidelines and the contributor had been discontinued.

  Het is wat veelal werkelijk speelt, maar wat vaak niet hardop wordt gezegd of geschreven.

  In datzelfde kader moet je dan ook het in 2014 gepubliceerde artikel zien. Het is een waarheid waar men veelal niet over wenst te spreken.

  En dan iets bijzonders. Dit artikel heeft jarenlang normaal online gestaan, maar sinds het begin van dit jaar staat er de volgende waarschuwing bij.

  Oekraïne Draad - Pagina 2 Times

  Het zou nu ineens gaan om satire en men moet dit artikel dan ook niet serieus nemen. Deze waarschuwing heeft er nooit op gestaan als je kijkt naar de historie van dit artikel en dan opeens aan het begin van de oorlog in Oekraïne wordt het bestempeld als satire.

  De timing en het simpele feit dat ze het doen, toont aan dat dit artikel absoluut waar is en dat ze op deze manier aan ‘damage control’ willen doen.

  In het kader van bovenstaande is het volgende bericht ook veelzeggend:

  Oekraïne Draad - Pagina 2 Ja

  En dan hebben we tenslotte nog de bekende rabbi Schneerson, de man die claimde dat zijn volk recht heeft op het gebied dat nu Oekraïne heet.

  Hierna een deel uit een eerder artikel:

  De eerder genoemde rabbi Schneerson heeft volgens Makow in 1994 uitgebreid uit de doeken gedaan hoe ze hun voormalige thuisland Oekraïne weer in handen kunnen krijgen en er tegelijkertijd voor zorgen dat Rusland wordt vernietigd.

  Schneerson was van mening dat de Slavische volkeren, waaronder Rusland, bestaan uit mensen die totaal onbuigzaam zijn. Daarom kunnen volgens hem dit soort mensen worden vernietigd, maar nooit overwonnen. Daarom heeft het de voorkeur om hen te vernietigen, en om te beginnen hun aantal flink te reduceren.

  Het idee van Schneerson was om de slavische landen (300 miljoen mensen, waaronder de helft Russisch) op te delen in kleine, zwakke en niet langer met elkaar verbonden landen. Dit is dezelfde tactiek die ook bekend staat als het Yinonplan en die ze ook gebruiken in het Midden Oosten.

  De door Schneerson gewenste methode om hun doel te bereiken is het aloude verdeel en heers. Dit, omdat dit in de praktijk nog altijd uitstekend werkt. Het plan was en is om de volken onderling tegen elkaar op te zetten en hen zodoende mee te sleuren in (burger) oorlogen, waarbij ze elkaar over en weer zoveel mogelijk zullen vernietigen.

  Het plan was om de bevolking van Oekraïne te laten geloven dat ze zouden vechten tegen de uitbreidingsdrift van de Russen en dat ze zodoende strijden voor hun onafhankelijkheid. Terwijl ze denken dat ze hun vrijheid krijgen zo zei Schneerson zullen ze door ons volledig worden onderworpen.

  Dezelfde soort logica wordt gevolgd bij de Russen door hen te laten geloven dat ze hun nationale belangen moeten verdedigen en het ‘illegaal’ weggehaalde land terug moeten halen enzovoort.

  Verder zei Scheerson dat wanneer je naar de geschiedenis kijkt het duidelijk is dat dit land toebehoort aan de Chazaarse Joden. De Slavische bevolking die er nu woont zijn slechts tijdelijke gasten en moeten worden verdreven.

  Schneerson was ervan overtuigd dat zij dit land terug zouden krijgen om van daaruit te beginnen met het Grote rijk der Chazaren. Een nieuw Israël op vruchtbare bouwgrond en waarbij ze precies hetzelfde zullen doen als destijds met Israël . Toen werd Israël gecreëerd en de Palestijnen verdreven.

  Het plan was verder om een deel van de bevolking uit Israël te verplaatsen naar Oekraïne. Volgens Schneerson zullen ze het Slavische deel van de bevolking uitdrijven, tot ver benoorden Moskou. Het plan is verder dat er voor de overgebleven Slavische bevolking een reservaat zal komen, vergelijk met dat van de Indianen in Amerika.

  https://niburu.co/het-complot/17588-het-ultieme-doel-van-de-oorlog-in-oekraine

  Jan, Ankie, Ave en Sandra Schol vinden dit bericht leuk

  Hannes
  Hannes
  Admin


  Aantal berichten : 472
  Registratiedatum : 28-05-22

  Oekraïne Draad - Pagina 2 Empty Re: Oekraïne Draad

  Bericht van Hannes vr jul 15, 2022 6:17 pm

  Jan, Ankie, Ave en Sandra Schol vinden dit bericht leuk

  Hannes
  Hannes
  Admin


  Aantal berichten : 472
  Registratiedatum : 28-05-22

  Oekraïne Draad - Pagina 2 Empty Re: Oekraïne Draad

  Bericht van Hannes za jul 16, 2022 1:33 pm

  Ankie, Ave en Sandra Schol vinden dit bericht leuk

  Ankie
  Ankie


  Aantal berichten : 209
  Registratiedatum : 01-06-22

  Oekraïne Draad - Pagina 2 Empty Re: Oekraïne Draad

  Bericht van Ankie za aug 13, 2022 9:25 pm

  Nederland gaat deelnemen aan de training van Oekraïense militairen

  by doezelfnormaal | aug 12, 2022

  Nederland gaat Oekraïense militairen trainen op locatie. Daarmee gaat Nederland een stap verder dan alleen wapens leveren: het gaat militairen in Oekraïne ook trainen hoe de wapens te gebruiken. Nederland trainde samen met het Britse leger al militairen in Groot Britannië, maar gaat dat nu dus in Oekraïne doen. In Groot Brittannië ging het alleen om EHBO, schiet- en basistraining.

  Het is een risicovolle stap naar rechtstreekse gevechtshandelingen van Nederlandse militairen met het Russische leger. Zo wordt Nederland (als NAVO-lid) door de regering betrokken bij een oorlog zonder de Nederlandse burger te raadplegen. Een confrontatie van Nederlandse militairen met het Russische leger kan grote gevolgen hebben voor de veiligheidssituatie in Nederland. Bij de eventuele gevolgen zal de energiecrisis verbleken.

  Later meer.

  https://doezelfnormaal.nl/news/nederland-gaat-deelnemen-aan-de-training-van-oekraiense-militairen/

  Hannes, Jan en Florijn vinden dit bericht leuk

  Hannes
  Hannes
  Admin


  Aantal berichten : 472
  Registratiedatum : 28-05-22

  Oekraïne Draad - Pagina 2 Empty Re: Oekraïne Draad

  Bericht van Hannes do sep 15, 2022 2:20 pm

  Een onderzoek door de Foundation to Battle Injustice heeft bewezen dat de Oekraïense (dodenlijst) website “Myrotvorets” waar politici, publieke figuren zoals journalisten en recentelijk kinderen op staan, maar ook organisaties, eigenlijk gerund wordt door gepensioneerde Amerikaanse officieren en het Europese “spy agency” Bellingcat, onder het mom van de Oekraïense regering. Oekraïne wordt bestuurd door de VS met hulp van NAVO/EU partners. Oekraïne is geen soeverein land maar in de facto onderdeel van de VS en EU. Myrovorests wordt gerund door de CIA en NATO.

  Onder het mom van crowdfunding krijgt de “Myrotvorets” grote financiële steun van anonieme donateurs uit het Westen. Dus ook overheden! Bellingcat is gewoon de veiligheidsdienst van de Europese Unie!


  Jan, Ankie, Ave en Florijn vinden dit bericht leuk

  Hannes
  Hannes
  Admin


  Aantal berichten : 472
  Registratiedatum : 28-05-22

  Oekraïne Draad - Pagina 2 Empty Re: Oekraïne Draad

  Bericht van Hannes vr sep 30, 2022 10:18 am

  Afgelopen 4 dagen was ik een internationale waarnemer voor het referendum in de Donbass. Ik bezocht de regio van Lugansk, Rostov aan de Don en enkele stembureaus in Moskou voor vluchtelingen. Het was een eerlijk en democratisch referendum, ondanks de moeilijke omstandigheden na 8 jaar oorlog. Het volk stemde JA en zal een betere toekomst hebben als onderdeel van de Russische Federatie. Met Engelse ondertiteling!  https://vk.com/wall385287235_12751

  EU-parlementariër roept op om Vanessa Beley en alle waarnemers van Donbass-referenda te bestraffen

  MAX BLUMENTHAL EN ANYA PARAMPIL·29 SEPTEMBER 2022

  Europarlementariër Nathalie Loiseau uit Frankrijk lobbyt voor individuele sancties tegen alle waarnemers van de Russische - georganiseerde referenda in de regio Donbass. Ze heeft journalist Vanessa Beley uitgekozen, niet alleen vanwege haar verslaggeving over de stemming, maar ook vanwege haar verslaggeving over de buitenlandse oorlog tegen de Syrische regering.
  Een Frans lid van het Europees Parlement ( MEP ), Natalie Loiseau, heeft een brief bezorgd aan de hoge vertegenwoordiger van Buitenlandse Zaken van de EU, Joseph Borrell, eisen dat de Europese Unie persoonlijke sancties oplegt aan alle internationale waarnemers van de recente stemmen in de Volksrepubliek Donetsk en Lugansk en bepaalde door Rusland gecontroleerde gebieden - in Oost-Oekraïne.


  Verkregen door The Grayzone uit een EU-bron, wordt de brief momenteel verspreid onder Europese parlementariërs in de hoop een rol van ondersteunende handtekeningen te krijgen.

  "Wij, als gekozen leden van het Europees Parlement, eisen dat al diegenen die vrijwillig hebben geholpen bij het organiseren van deze onwettige referenda op enigerlei wijze individueel worden aangevallen en gesanctioneerd", verklaarde Loiseau.

  De brief van de Franse afgevaardigde kwam nadat een groep formeel Oekraïense gebieden eind september had gestemd over het al dan niet officieel opnemen in de Russische Federatie. Door middel van het populaire referendum, de onafhankelijke Volksrepubliek Donetsk en Lugansk, die hun respectieve successies vanuit Oekraïne in 2014 aankondigden na een buitenlandse - gesteunde staatsgreep tegen de regering Kiev, evenals de regio's Cherson en Zaporozhia, stemden overweldigend voor toetreding tot de Russische Federatie.

  Loiseau koos Vanessa Beeley uit, een Britse journalist die naar de regio reisde om de stemming te volgen. Haar klacht ver voorbij het referendum uitbreiden, de Franse afgevaardigde beschuldigde Beeley van "het voortdurend verspreiden van nepnieuws over Syrië en het jarenlang fungeren als spreekbuis voor Vladimir Poetin en Bashar el [ sic ] Assad".

  Loiseau, een naaste bondgenoot van de Franse president Emanuel Macron, eiste specifiek dat Beeley 'opgenomen zou worden in de lijst van gesanctioneerde personen'.

  Beeley reageerde op de brief van Loiseau in een verklaring aan The Grayzone: “Het opleggen van sancties aan wereldburgers om te getuigen van een juridisch proces dat het zelf - vastberadenheid van de bevolking van Donbass weerspiegelt, is fascisme. Mocht de EU doorgaan met deze campagne, dan denk ik dat er ernstige gevolgen zullen zijn omdat de essentie van vrijheid van meningsuiting en denken wordt aangevallen.

  Oekraïne Draad - Pagina 2 Beeley-letter

  Meer hier ( in het Engels ) https://thegrayzone.com/2022/09/29/eu-parliamentarian-sanction-vanessa-beeley-donbass-referendums/

  Jan, Ankie, Ave, Mark de Boer en Groôs Zeêuws vinden dit bericht leuk

  Hannes
  Hannes
  Admin


  Aantal berichten : 472
  Registratiedatum : 28-05-22

  Oekraïne Draad - Pagina 2 Empty Re: Oekraïne Draad

  Bericht van Hannes za okt 01, 2022 12:51 pm

  Oekraïne-crisis geeft gestalte aan multipolaire wereldorde: Lees de volledige toespraak van Poetin over nieuwe gebieden

  De Russische president, andere hoge ambtenaren en de hoofden van de deelrepublieken Donbass, Zaporozhye en Kherson zijn vrijdag in het Kremlin bijeengekomen om de resultaten van de referenda over de status van de regio's, die tussen 23 en 27 september zijn gehouden en waarin een overweldigende meerderheid van de kiezers zich ervoor heeft uitgesproken dat hun regio's deel gaan uitmaken van Rusland, te formaliseren.

  Hieronder volgt de volledige, ongewijzigde, officiële Kremlin-vertaling van de historische toespraak van president Vladimir Poetin voor wetgevers in Moskou op vrijdag, gewijd aan de toetreding van vier nieuwe regio's tot de Russische Federatie:

  "Burgers van Rusland, burgers van de volksrepublieken Donetsk en Lugansk, inwoners van de regio's Zaporozhye en Kherson, afgevaardigden van de Doema, senatoren van de Russische Federatie,

  Zoals u weet, zijn er referenda gehouden in de volksrepublieken Donetsk en Lugansk en in de regio's Zaporozhye en Kherson. De stembiljetten zijn geteld en de resultaten zijn bekendgemaakt. Het volk heeft een ondubbelzinnige keuze gemaakt.

  Vandaag zullen we verdragen ondertekenen over de toetreding van de Volksrepubliek Donetsk, de Volksrepubliek Lugansk, de regio Zaporozhye en de regio Kherson tot de Russische Federatie. Ik twijfel er niet aan dat de Federale Vergadering de constitutionele wetten inzake de toetreding tot Rusland en de oprichting van vier nieuwe regio's, onze nieuwe constituerende entiteiten van de Russische Federatie, zal steunen, want dit is de wil van miljoenen mensen.

  Het is ongetwijfeld hun recht, een inherent recht dat is vastgelegd in artikel 1 van het Handvest van de Verenigde Naties, waarin het beginsel van gelijke rechten en zelfbeschikking van de volkeren rechtstreeks is vastgelegd.

  Ik herhaal, het is een inherent recht van het volk. Het is gebaseerd op onze historische affiniteit, en het is dat recht dat generaties van onze voorgangers, zij die Rusland eeuwenlang hebben opgebouwd en verdedigd sinds de periode van het oude Rusland, naar de overwinning heeft geleid.

  Hier in Novorossija vochten [Pjotr] Roemiantsev, [Aleksandr] Soevorov en [Fjodor] Oesjakov hun veldslagen, en stichtten Catharina de Grote en [Grigorij] Potjomkin nieuwe steden. Onze grootvaders en overgrootvaders vochten hier tot het bittere einde tijdens de Grote Patriottische Oorlog.

  Wij zullen altijd de helden van de Russische Lente herdenken, zij die weigerden de neonazistische staatsgreep in Oekraïne in 2014 te accepteren, al diegenen die stierven voor het recht om hun moedertaal te spreken, voor het behoud van hun cultuur, tradities en religie, en voor het recht om te leven. Wij gedenken de soldaten van Donbass, de martelaren van de "Odessa Khatyn", de slachtoffers van onmenselijke terroristische aanvallen door het regime in Kiev. Wij gedenken vrijwilligers en militieleden, burgers, kinderen, vrouwen, ouderen, Russen, Oekraïners, mensen van verschillende nationaliteiten; volksleider van Donetsk Alexander Zakharchenko; militaire bevelhebbers Arsen Pavlov en Vladimir Zhoga, Olga Kochura en Alexei Mozgovoy; officier van justitie van de Republiek Lugansk Sergei Gorenko; parachutist Nurmagomed Gadzhimagomedov en al onze soldaten en officieren die een heldendood zijn gestorven tijdens de speciale militaire operatie. Zij zijn helden. Helden van het grote Rusland. Sluit u zich bij mij aan voor een minuut stilte om hun nagedachtenis te eren.

  Achter de keuze van miljoenen inwoners van de volksrepublieken Donetsk en Lugansk, in de regio's Zaporozhye en Kherson, zit ons gemeenschappelijk lot en onze duizendjarige geschiedenis. De mensen hebben deze spirituele band doorgegeven aan hun kinderen en kleinkinderen. Ondanks alle beproevingen die zij hebben doorstaan, hebben zij de liefde voor Rusland door de jaren heen meegedragen. Dit is iets wat niemand kan vernietigen. Daarom hebben zowel oudere generaties als jongeren - zij die geboren zijn na de tragische ineenstorting van de Sovjet-Unie - gestemd voor onze eenheid, voor onze gemeenschappelijke toekomst.

  In 1991 namen vertegenwoordigers van de toenmalige partijelite in Belovezhskaya Pushcha het besluit om de Sovjet-Unie op te heffen, zonder de gewone burgers te vragen wat zij wilden, en de mensen werden plotseling afgesneden van hun vaderland. Dit verscheurde en verscheurde onze nationale gemeenschap en veroorzaakte een nationale catastrofe. Net zoals de regering stilletjes de grenzen van de Sovjetrepublieken afbakende, achter de schermen handelend na de revolutie van 1917, hebben de laatste leiders van de Sovjet-Unie, tegen de directe uitdrukking van de wil van de meerderheid van het volk in het referendum van 1991 in, ons grote land vernietigd, en de mensen in de voormalige republieken dit eenvoudigweg als een voldongen feit laten zien.

  Ik kan toegeven dat ze niet eens wisten wat ze deden en welke gevolgen hun acties uiteindelijk zouden hebben. Maar dat doet er nu niet meer toe. Er is geen Sovjet-Unie meer; we kunnen niet terug naar het verleden. Eigenlijk heeft Rusland dat nu niet meer nodig; dat is niet onze ambitie. Maar niets is sterker dan de vastberadenheid van miljoenen mensen die zich door hun cultuur, godsdienst, tradities en taal als deel van Rusland beschouwen, wier voorouders eeuwenlang in één land leefden. Niets is sterker dan hun vastberadenheid om terug te keren naar hun ware historische vaderland.

  Acht lange jaren lang werden de mensen in Donbass onderworpen aan genocide, beschietingen en blokkades; in Kherson en Zaporozhye werd een misdadig beleid gevoerd om haat te kweken tegen Rusland, tegen alles wat Russisch is. Ook nu, tijdens de referenda, bedreigde het regime in Kiev schoolmeesters, vrouwen die in verkiezingscommissies werkten met represailles en de dood. Kiev bedreigde miljoenen mensen die hun wil kwamen uiten met repressie. Maar de mensen van de Donbass, Zaporozhye en Kherson waren niet gebroken en hebben hun zegje kunnen doen.

  Ik wil dat de Kievse autoriteiten en hun ware handlangers in het Westen mij nu horen, en ik wil dat iedereen dit onthoudt: de mensen die in Lugansk en Donetsk, in Kherson en Zaporozhye wonen zijn onze burgers geworden, voor altijd.

  Wij roepen het regime in Kiev op het vuur en alle vijandelijkheden onmiddellijk te staken; een einde te maken aan de oorlog die het in 2014 heeft ontketend en terug te keren naar de onderhandelingstafel. Wij zijn daar klaar voor, zoals we meer dan eens hebben gezegd. Maar over de keuze van de mensen in Donetsk, Lugansk, Zaporozhye en Kherson wordt niet gediscussieerd. Het besluit is genomen, en Rusland zal het niet verraden. De huidige autoriteiten van Kiev moeten deze vrije wilsuiting van het volk respecteren; er is geen andere manier. Dit is de enige weg naar vrede.

  We zullen ons land verdedigen met alle krachten en middelen die we hebben, en we zullen alles doen om de veiligheid van ons volk te garanderen. Dit is de grote bevrijdende missie van onze natie.

  We zullen zeker de verwoeste steden en dorpen, de woongebouwen, scholen, ziekenhuizen, theaters en musea weer opbouwen. We zullen industriële ondernemingen, fabrieken en infrastructuur herstellen en ontwikkelen, evenals de sociale zekerheid, pensioenen, gezondheidszorg en onderwijsstelsels.

  We zullen zeker werken aan de verbetering van het veiligheidsniveau. Samen zullen we ervoor zorgen dat de burgers in de nieuwe regio's de steun kunnen voelen van het hele Russische volk, van de hele natie, van alle republieken, gebieden en regio's van ons uitgestrekte moederland.

  https://sputniknews.com/20220930/ukraine-crisis-giving-birth-to-multipolar-world-order-read-putins-full-speech-on-new-territories-1101386341.html

  Jan, Ankie, Ave en Mark de Boer vinden dit bericht leuk

  Hannes
  Hannes
  Admin


  Aantal berichten : 472
  Registratiedatum : 28-05-22

  Oekraïne Draad - Pagina 2 Empty Re: Oekraïne Draad

  Bericht van Hannes za okt 01, 2022 12:57 pm

  Hannes
  Hannes
  Admin


  Aantal berichten : 472
  Registratiedatum : 28-05-22

  Oekraïne Draad - Pagina 2 Empty Re: Oekraïne Draad

  Bericht van Hannes wo nov 02, 2022 6:12 pm

  Gewapende Oekraïense groepen willen actie tegen Zelensky en regime-change in Oekraïne

  2 november 2022

  Oekraïne Draad - Pagina 2 Regime-change-560x416

  Gewapende “patriotten” in Oekraïne staan ​​klaar om zich te verzetten tegen Zelensky. Op [de website z4sh@z4sh ??] het Youtube kanaal ‘Vrije correspondent’ is een video met bedreigingen aan het adres van het Zelensky -regime opgedoken met: “we willen ons land terug”.

  De enorme hoeveelheid wapens waar het regime van Kiev is mee volgestopt , gekregen van het Westen, dus eigenlijk van de Westerse belastingbetaler die dit hebben gefinancierd, gaat nu gebruikt worden tegen het regime van president Zelensky, het tij begint zich te keren.

  Op onderstaande video is een grote groep gemaskerde en gewapende personen te zien. De spreker spreekt in het Oekraïens en verklaart het standpunt van “de echte nationalisten”.

  Hij klaagt Vladimir Zelensky aan en beschuldigd hem dat door de belangen van het Westen te dienen, hij zichzelf verrijkt zonder rekening te houden met de verdedigers van de natie en zo zijn eigen volk verraad en aan het vernietigen is.  Meer hier https://openbaararchief.nl/ww3/2022/11/02/gewapende-oekraiense-groepen-willen-actie/

  Jan, Ankie, Ave, Mark de Boer en Dries vinden dit bericht leuk

  Hannes
  Hannes
  Admin


  Aantal berichten : 472
  Registratiedatum : 28-05-22

  Oekraïne Draad - Pagina 2 Empty Re: Oekraïne Draad

  Bericht van Hannes wo nov 16, 2022 1:25 pm

  Nu.nl

  Twee Russische raketten zijn dinsdag terechtgekomen in het Poolse dorp Przewodów, vlak bij de grens met Oekraïne. Dat meldt het Poolse ministerie van Buitenlandse Zaken. Er zijn twee doden gevallen. De Poolse premier Mateusz Morawiecki heeft de raad voor nationale veiligheid bijeengeroepen voor een spoedoverleg.cyclops

  Het Parool

  De inslag in Polen is hoogstwaarschijnlijk het gevolg van een Oekraïense luchtafweerraket, zegt Navo-chef Jens Stoltenberg. De eerste onderzoeken duiden daar volgens hem op.Exclamation

  Toch is de explosie en de dood van twee Polen niet Oekraïne aan te rekenen, benadrukt Stoltenberg. Hij wijst erop dat Rusland dinsdag weer een regen van raketten op Oekraïne afschoot. "Rusland draagt de uiteindelijke verantwoordelijkheid." Question  Oekraïne Draad - Pagina 2 25e

  Jan, Ave en Mark de Boer vinden dit bericht leuk

  Jan
  Jan
  Moderator


  Aantal berichten : 378
  Registratiedatum : 28-05-22

  Oekraïne Draad - Pagina 2 Empty Re: Oekraïne Draad

  Bericht van Jan wo nov 16, 2022 4:51 pm

  Hannes, Ave en Mark de Boer vinden dit bericht leuk

  Hannes
  Hannes
  Admin


  Aantal berichten : 472
  Registratiedatum : 28-05-22

  Oekraïne Draad - Pagina 2 Empty Re: Oekraïne Draad

  Bericht van Hannes wo nov 30, 2022 6:20 pm

  Explosieve verklaring van de EU-Commissie: het Oekraïense leger is weggevaagd – 100.000 doden en 200.000 gewonden – aangekondigde speciale rechtbank tegen Rusland

  Door DissidentNL -2022-11-30  Een storm van reacties binnen en buiten Oekraïne werd veroorzaakt door de verklaringen van het hoofd van de Commissie, Ursula von der Leyen, die onthulde dat tot nu toe meer dan 100.000 Oekraïense soldaten en 20.000 burgers zijn gedood.
  De cijfers van Ursula von der Leyen zijn volledig identiek aan de schattingen van het Russische Ministerie van Defensie en het laatste rapport van de Oekraïners 4 maanden geleden, meldt Warnews.

  Als de doden nu meer dan 100.000 zijn, dan moeten de gewonde Oekraïense soldaten meer dan 200.000 zijn, misschien zelfs 250.000!

  Dit betekent dat Rusland een heel leger van 300.000 man heeft weggevaagd, wat laat zien wat er op de slagvelden gebeurt.

  Meteen na haar verklaringen verwijderde Ursula von der Leyen snel de tweet die ze had geplaatst en bracht een nieuwe video uit zonder de verwijzing naar het aantal dode Oekraïners.

  Meer hier https://dissident.one/2022/11/30/explosieve-verklaring-van-de-eu-commissie-het-oekraiense-leger-is-weggevaagd-100-000-doden-en-200-000-gewonden-aangekondigde-speciale-rechtbank-tegen-rusland/

  Ave vinden dit bericht leuk

  Hannes
  Hannes
  Admin


  Aantal berichten : 472
  Registratiedatum : 28-05-22

  Oekraïne Draad - Pagina 2 Empty Re: Oekraïne Draad

  Bericht van Hannes di dec 20, 2022 3:04 pm

  Misbruiker(s) van Nationaal Socialistische symboliek kussen de joodse kont in Israël.

  Illia Samoilenko, een soldaat in het controversiële Azov-regiment, overleefde een belegering en zat maandenlang als krijgsgevangene in Moskou; zegt dat hij nog veel werk te doen heeft, sympathiseert met het standpunt van Israël

  Meer hier (in het Engels) https://www.timesofisrael.com/after-4-months-in-russian-solitary-ukrainian-officer-visits-israel-tells-his-story/

  De werkreis naar Israël van de militair van het "Azov" -regiment Ilya Samoilenko en het plaatsvervangend hoofd van de Vereniging van de families van "Azovstal" -verdedigers Yulia Fedosyuk is begonnen.

  Dries
  Dries


  Aantal berichten : 117
  Registratiedatum : 31-08-22

  Oekraïne Draad - Pagina 2 Empty Re: Oekraïne Draad

  Bericht van Dries wo dec 21, 2022 4:21 pm

  Azov      Azog

  Oekraïne Draad - Pagina 2 MoHFcec4GJQ

  Hannes en Jan vinden dit bericht leuk

  Ome Toon
  Ome Toon


  Aantal berichten : 23
  Registratiedatum : 07-10-22

  Oekraïne Draad - Pagina 2 Empty Re: Oekraïne Draad

  Bericht van Ome Toon wo maa 15, 2023 3:34 pm

  Europees topdiplomaat Borrell: we hebben een oorlogsmentaliteit nodig

  14 maart 2023 – Op 7-8 maart kwamen de ministers van defensie van de Europese lidstaten, vervolledigd met hun Oekraïense collega-Reznikov, bijeen in Stockholm voor een ‘informeel’ overleg. Op de agenda: Oekraïne, Europese militaire operaties en overleg met de NAVO en de VN om ‘buitenlandse manipulatie en invloeden’ te weren. De manipulatie van de Nord Stream pijplijn kwam niet ter sprake.

  Na de bijeenkomst gaf Josep Borrell, de ‘hoge vertegenwoordiger voor het Europees buitenland- en defensiebeleid’ en lid van de Europese Commissie, een uiteenzetting die veel zegt over het vredesstreven en de diplomatie van de EU, Nobelprijs voor de vrede 2012.

  Topdiplomaat Borrell herhaalde het ondertussen bekende EU-standpunt dat Oekraïne de oorlog moet winnen om de vrede te winnen. De EU heeft daartoe al bijgedragen door wapenleveringen en de training van 11.000 Oekraïense militairen, een cijfer dat tegen het eind van het jaar 30.000 moet bedragen. Borrell stelde een nieuwe EU-bijdrage voor de vrede in Oekraïne voor: hij zal de EU-lidstaten verzoeken 1 miljard euro te schenken aan de ‘Europese Vredesfaciliteit’ voor de levering van munitie, en in een tweede fase een tweede miljard om de munitiestocks in de EU aan te vullen en voor bijkomende leveringen aan Oekraïne.

  Borrell voorziet een derde luik in zijn ‘vredespolitiek’: de capaciteit van de Europese defensieindustrie verhogen om te voldoen aan de “massale vraag van onze legers”; want als die Oekraïne bevoorraden uit hun eigen reserves, moeten de gaten terug opgevuld worden. Daarvoor is niet alleen geld nodig, maar ook een oorlogsmentaliteit, aldus Borrell (“We are in war times, and we have to have – I am sorry to say – a war mentality.”) [hm]

  https://www.andereuropa.org/europees-topdiplomaat-borrell-we-hebben-een-oorlogsmentaliteit-nodig/

  Hannes vinden dit bericht leuk


  Gesponsorde inhoud


  Oekraïne Draad - Pagina 2 Empty Re: Oekraïne Draad

  Bericht van Gesponsorde inhoud


   Het is nu vr maa 24, 2023 4:01 pm